x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Arestat pentru piraterie

Arestat pentru piraterie

de Jurnalul National    |    11 Apr 2008   •   00:00

Administratorul unui site care vindea DVD-uri pirat cu filme şi muzică este cercetat, în stare de libertate, de poliţiştii bucureşteni, care au găsit peste 2.000 de DVD-uri în camera de cămin a acestuia

Administratorul unui site care vindea DVD-uri pirat cu filme şi muzică este cercetat, în stare de libertate, de poliţiştii bucureşteni, care au găsit peste 2.000 de DVD-uri în camera de cămin a acestuia, a declarat azi purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, citat de Mediafax. Ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei − Serviciul de Investigare a Fraudelor, au urmărit, în perioada iulie 2007- aprilie 2008, funcţionarea unui site-ului prin intermediul căruia erau vîndute DVD-urile.

Comisarul Ciocan a precizat că poliţişti bucureşteni de la SIF şi Cercetări Penale, sub supravegherea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Municipiului Bucureşti, au făcut,  o percheziţie la o cameră de cămin din complexul studenţesc Regie, din Sectorul 6, unde l-au identificat pe administratorul site-ului, un bărbat de 31 de ani, din judeţul  Brăila.

Poliţiştii au găsit în camera de cămin şapte sisteme de calcul dotate cu 14 unităţi de inscripţionare DVD, 2.234 de DVD-uri înregistrate cu filme şi muzică, care erau utilizate ca matriţe, trei colete pregătite pentru a fi expediate clienţilor precum şi mandate şi formulare poştale pentru ridicarea banilor. Anchetatorii au stabilit că bărbatul este autorul site-ul pe care este afişată lista cu filme şi muzică oferite la vînzare, precum şi un număr de telefon şi o adresă de e-mail, unde cei interesaţi puteau face comenzi.

×
Subiecte în articol: IT