x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Carta utilizatorilor de internet

Carta utilizatorilor de internet

28 Sep 2011   •   10:42
Carta utilizatorilor de internet


Consiliul Europei intentioneaza sa creeze o carta a utilizatorilor de internet, care sa le protejeze drepturile intr-o perioada in care incercarile unor guverne de a controla reteaua sunt tot mai numeroase, a declarat secretarul general adjunct al institutiei, Maud de Boer-Buquicchio.

Sustinatorii libertatii internetului spun ca guverne precum cele din Egipt si Pakistan au incercat sa controleze reteaua prin tactici ca filtrarea, blocarea continutului si supravegherea.

"Vrem sa sustinem dezvoltarea, poate sub forma unei carte a drepturilor utilizatorilor de internet care sa prevada deschiderea, universalitatea, accesabilitatea si posibilitatea de a sti la cine sa te adresezi daca aceste principii nu sunt respectate", a spus Boer-Buquicchio, citat de Reuters.

Ea a precizat ca a discutat problema cu guvernele, fiind posibil sa inceapa redactarea unui proiect pentru o astfel de carta.

Boer-Buquicchio a aratat ca situatia ideala ar fi cea in care implicarea guvernelor sa fie minima, intrucat internetul a devenit un instrument esential pentru comunicare si comert.

"Principiul Internetului lui este ca trebuie sa fie liber si universal, iata de ce reglementarile excesive nu sunt un lucru bun", a spus ea.

La redactarea cartei vor participa guvernele membre ale organizatiei si reprezentanti ai industriei de profil si ai societatii civile.

Consiliul Europei reuneste 47 de state, iar activitatea sa se concentreaza mai ales pe respectarea drepturilor omului.

×