x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CM Fotbal 2014. Cum se desfăşoară meciurile pe Facebook şi Twitter

CM Fotbal 2014. Cum se desfăşoară meciurile pe Facebook şi Twitter

30 Iun 2014   •   16:28
CM Fotbal 2014. Cum se desfăşoară meciurile pe Facebook şi Twitter

Optimile de finală Olanda-Mexic şi Costa Rica-Grecia, care s-au încheiat, ambele, în ultimele minute, la al doilea meci acest deznodământ având loc chiar la ultima lovitură de departajare, au dezlănţuit o veritabilă furtună din partea utilizatorilor de Facebook şi Twitter, care au reacţionat masiv. 

Astfel, Facebook a comunicat că 19 milioane de abonaţi 'care au generat 35 milioane de interacţiuni' (via comentarii sau 'likes') s-au referit doar la meciul Olanda-Mexic (2-1), cele mai multe postări fiind din SUA, Mexic, Brazilia, Indonezia şi Olanda, potrivit statisticilor comunicate de gigantul IT. 

Pe Twitter, meciul 'Oranje', condusă cu 1-0 de mexicani până în minutul 88, înainte de a înscrie 2 goluri, a generat în total 9,1 milioane de tweets, fiind al treilea cel mai comentat meci de la debutul competiţiei pe o reţea de socializare care are 225 milioane de utilizatori activi în lume. 

Vârful comunicărilor s-au produs în prelungiri, golul din penalty al lui Klaas-Jan Huntelaar producând 263.000 'ciripituri' într-un singur minut, în vreme ce cartonaşul galben arătat cu 2 minute înainte mexicanului Rafael Marquez, la faultul asupra lui Arjen Robben, care s-a soldat cu lovitura de pedeapsă, a suscitat 232.000 schimburi pe reţea în doar 60 de secunde. Fluierul final a avut 239.000 tweets într-un minut. 

Un mesaj al selecţionerului mexican Miguel Herrera s-a aflat printre cele mai reluate (de 7.300 de ori): 'Am venit să câştigăm, fie ca imnul nostru să umple de mândrie şi să fie auzit peste tot în lume, dar să auzim şi Cielito Lindo').

Celălalt meci al serii (1-1 după prelungiri), la fel de pasionant, a generat 3,5 milioane de 'ciripituri', şedinţa de lovituri de departajare provocând, la rândul ei, un aflux de 151.000 la ultimul dintre cele 5 penalty-uri transformat de Michael Umana, care a deschis calea spre sferturile de finală a echipei Costa Rica. (Agerpres)

×