x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Concurs: Se caută soluţii pentru 112

Concurs: Se caută soluţii pentru 112

de Jurnalul National    |    14 Apr 2008   •   00:00

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) organizează un concurs pentru stabilirea soluţiei tehnice în vederea realizării serviciului de captare a informaţiilor privind localizarea apelurilor la 112 din reţele mobile

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) organizează un concurs pentru stabilirea soluţiei tehnice în vederea realizării serviciului de captare a informaţiilor privind localizarea apelurilor la 112 din reţele mobile. Depunerea ofertelor se face pînă pe 2 iunie, cu două zile mai devreme de termenul lumită impus de Comisia Europeană pentru punerea la punct a serviciului 112. Ofertele vor fi evaluate de un juriu format din 9 membri, din care 7 sunt reprezentanţi ai STS, unul al Ministerului Comunicaţiilor şi unul al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Printre criteriile de evaluare a ofertelor se numără nivelul de răspuns la cerinţele impuse de tema de concurs, siguranţa în funcţionare, perioada de implementare. Contractul va fi încheiat cu echipa câştigătoare în urma derulării unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

 

AVERTISMENTE. Comisia Europeană a început în noiembrie 2007 procedura de infrigement împotriva României, pe tema 112. La începutul lunii aprilie, CE a transmis României ultimul avertisment, înainte de sesizarea Curţii Europene de Justiţie, motivat de lipsa unui sistem de localizare a apelurilor de urgenţă efectuate de pe telefoane mobile la 112. CE a acordat României un termen de două luni pentru rezolvarea acestor probleme.
 

×
Subiecte în articol: IT