x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eliberarea online a actelor de Starea Civilă, o super-licitaţie de 35 milioane de euro. Vezi cine sunt fericiţii câştigători!

Eliberarea online a actelor de Starea Civilă, o super-licitaţie de 35 milioane de euro. Vezi cine sunt fericiţii câştigători!

de Alexandru Radescu    |    17 Dec 2013   •   17:42
 Eliberarea online a actelor de Starea Civilă, o super-licitaţie de 35 milioane de euro. Vezi cine sunt fericiţii câştigători!

Asocierea formată din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, împreună cu subcontractanţii Technology Network Services, Quantrio Consulting, Star Storage, cu o propunere financiară de 94.999.664,00 lei, fără TVA, reprezintă câştigătorii licitaţiei „Eliberarea online a actelor de Starea Civilă”, anunţaţi cu puţin timp în urmă de Ministerul Comunicaţiilor.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de Ministerul Comunicaţiilor şi finanţat prin fonduri structurale este „îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă”. Bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de Starea Civilă este de 35 milioane de euro.

În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75.000.000 de documente. Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware - servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) - pentru toate cele 3188 de Unităţi Teritorial Administrative, inclusiv dotarea unui datacenter. Totodată, se vor presta servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, informare și publicitate pentru implementarea proiectului.

Deschiderea ofertelor a avut loc la sediul MSI în data de 21 octombrie 2013, ora 11.00. Comisia de evaluare a declarat admise din punct de vedere al documentelor de calificare 3 oferte:

·         Oferta nr. 1 – Asocierea formată din S.C. ROMSYS S.R.L., S.C. Indra Sistemas S.A., S.C. Mercury 360 Communications S.R.L.- – ofertă financiară: 94.999.664,00 lei, fără TVA

·         Oferta nr. 2 – Asocierea formată din S&T Romania, Siveco România, Expert One Research, Frontal Communications, BCS Business Consulting Software SRL - ofertă financiară: 120.986.865,40 lei, fără TVA

·         Oferta nr. 3 – Asocierea formată din UTI Grup, CertSIGN, AM Project Design & Consulting- . – oferta financiară: 121.650.794,48 lei, fără TVA.

După expirarea perioadei de 11 zile în care legea permite depunerea de contestaţii, şi înainte de 8 ianuarie 2014, Ministerul pentru Societatea Informaţională va semna contractul cu câştigătorul licitaţiei.Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă va trebui livrat înainte de 1 iulie 2015


 


 

×