x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget France Telecom ar putea devansa Deutsche Telekom

France Telecom ar putea devansa Deutsche Telekom

de Jurnalul National    |    16 Apr 2008   •   00:00

France Telecom analizează o posibilă preluare a operatorului suedez de telecomunicaţii TeliaSonera, printr-un schimb de acţiuni, potrivit publicaţiei le Figaro

France Telecom analizează o posibilă preluare a operatorului suedez de telecomunicaţii TeliaSonera, printr-un schimb de acţiuni, potrivit publicaţiei le Figaro, citată de Reuters. Preluarea ar propulsa France Telecom, în prezent al treilea mare operator de telefonie fixă şi mobilă din Europa, în funcţie de valoarea de piaţă, pe poziţia de lider în regiune, devansînd Deutsche Telekom.

Posibilitatea preluării TeliaSonera este discutată de reprezentanţii France Telecom şi ai guvernului francez, proprietarul unei participaţii la operatorul suedez, care ar fi diminuată în urma tranzacţiei. Tranzacţia ar urma să fie anunţată oficial în următoarele cîteva săptămîni, a mai relatat publicaţia, fără să menţioneze sursa informaţiilor.

France Telecom este proprietarul brandului Orange, avînd o capitalizare de piaţă de 91,38 miliarde de dolari. Eventuala achiziţie ar avea ca rezultat un grup cu o valoare de piaţă combinată de 125 de miliarde de dolari, peste cea de 76,6 miliarde a Deutsche Telekom.

 

×
Subiecte în articol: IT france telecom