x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gigaset SL 400, cel mai mic DECT de pe piaţă

Gigaset SL 400, cel mai mic DECT de pe piaţă

de Marina Constantinoiu    |    19 Aug 2011   •   21:00
Gigaset SL 400, cel mai mic DECT de pe piaţă

Poti sa juri ca e telefon mobil, ba chiar, de la distanta, esti in stare sa-i dibuiesti si producatorul. Dar te-ai inselat. O fi el cordless, dar nu e ce-ai crezut: este un telefon Gigaset destinat telefoniei fixe, dar din clasa lux. De aici confuzia.

Subtire, cel mai mic din categoria sa fabricat vreodata, SL400 stabileste noi standarde pe mai multe paliere. Cu siguranta cucereste prin carcasa sa metalica, tastatele mari si stabile, fara pic de joc, metalice si ele, fi­nisajele de inalta calitate, ecranul color de tip TFT de 1,8 inch, cu luminozitate excelenta si mai ales cu sunetul clar si puternic.

Usor de utilizat, SL400 dispune de hands-free, functie de SMS, apelare rapida, alarma cu vibratie, dar si Bluetooth si mini-USB, pentru a satisface si cei mai pretentiosi utilizatori, obisnuiti deja cu ideea ca telefonul, in general, mai are un pic si-ti calca rufele.

SL400 dispune de o agenda telefonica cu pana la 500 de intrari de tip vCard, calendar si remindere. Caracterele sunt mari, lizibilitatea listelor de apeluri si a agendei telefonice este ireprosabila, astfel incat si persoanele varstnice se pot bucura de noul terminal. In plus, exista posibilitatea evidentierii fiecarui apelant, prin adaugarea unei ima­gini personale. Nu va plac tonurile polifonice de apel preincarcate (desi e greu sa nu gasiti unul care sa va gadile placut auzul printre cele 23 de tonuri, dintre care 20 polifo­nice), nu e nici o problema, aveti mini-USB, conectati telefonul la compu­ter si incarcati altele! Este nevoie de un soft QuickSync, care este disponibil atat pentru PC-uri cu Windows, cat si pentru Mac-uri si poate fi descarcat gratuit de la http://gigaset.com/ro/ro/cms/PageQuickSync.html.

Cu ajutorul acestui soft pot fi sincronizate datele de contact si incarcate fotografii si sunete in telefon. In modul de asteptare, ecranul afiseaza un ceas analogic bine evidentiat sau un screensaver cu ima­gini predefinite sau fotografiile utilizatorului.

Cu SL400 ajutati la protejarea mediului, aparatul avand un adaptor priza care economiseste energie electrica. Si radiatiile telefonului sunt automat reduse. Cu cat mai aproape se afla receptorul de baza, cu atat mai mici sunt radiatiile. Dar se pot reduce si mai mult radiatiile de la receptor si baza, folosind Modul Eco (se pot reduce radiatiile cu 80%). Modul Eco reduce insa aria de acoperire a bazei. Si asta, cu aproximativ 50%. Si, pentru ca tot am ajuns aici, sa spunem ca aria de acoperire a lui SL400 este de 50 de metri in interior si 300 de metri in exterior, adica am putut vorbi fara oscilatii de semnal din apartamentul de la etajul 1 al blocului, cu cineva aflat in parcarea situata la circa 300 de metri distanta.

Acumulatorul este unul Li-Ion, iar timpul de convorbire este de pana la 14 ore si stand-by de pana la 230 de ore, conform producatorului. Dezavantajul este ca SL400 nu vine la pachet decat cu un post, desi pretul sau este maricel, fiind corelat cu o calitate ireprosabila, e drept. O idee de salutat: puteti seta telefonul sa nu sune la apeluri neidentificate (numar ascuns), apelul in acest caz fiind semnalat numai pe afisaj.

×
Subiecte în articol: tehnică