x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HP Mini 210, agenda high-tech din rucsac

HP Mini 210, agenda high-tech din rucsac

de Alexandru Radescu    |    18 Apr 2010   •   00:00
HP Mini 210, agenda high-tech din rucsac

Chiar dacă sunt netbook-uri cu un ecran mai mic decât cel de la Mini 210 (25 cm), prin design şi supleţe modelul HP de minicomputer se aranjează perfect în rucsac alături de portofel, celular şi cheile de la apartament.



Nu la întâmplare am deschis textul testului la Mini 210 cu câteva detalii exterioare, ale formelor. Minicomputerul vândut de HP pe piaţa din România la preţ de 1.400 de lei nu se evidenţiază nici prin deosebite performanţe tehnice, nici prin deosebite pachete software proprietare sau semnături din lumea fashion.

Este un echipament concentrat pe eficienţă, practic din toate punctele de vedere, neieşind însă din "linia" netbook-urilor de până acum. Din păcate, nu reuşeşte să formeze o imagine fără cusur. În primul rând la touchpad: cum zonele click stânga/dreapta nu sunt delimitate în nici un fel, cam bâjbâi după ele. Pe de altă parte, te trezeşti cum cursorul o ia la fugă pe display, iar din aceeaşi sensibilitate a touchpad-ului rezultă adesea o trecerea bruscă de la scroll la zoom.

Un alt minus provine de la "fierbinţeală", mica jucărie high-tech încălzindu-se în mare grabă: după aproximativ 30 de minute de utilizare, este imposibil să-l ţii în palmă.

Mini 210 vine cu sistem de operare Windows 7 şi, graţie unei înzestrări RAM de 2 GB, totul merge prea bine în sistem. Păi, nici nu se putea altfel, având în vedere că alte detalii software sunt legate de o suită Office şi un kit de modem broadband de la un operator de telefonie mobilă. Pachetul de test nu a inclus însă şi un astfel de modem, aşa că pentru conectare la internet am folosit router-ul wireless de acasă. Fără probleme, situaţiune facilitată de o tastă de Wi-Fi, un simplu dublu-click o deblochează.

Modelul are trei port-uri USB, suficient pentru un netbook, fără unitate optică, fără bluetooth, dar cu cititor de carduri (SD, xD, Stick pro).
Nu vreau să insist pe tema "umflării" preţului până la 1.400 de lei (din cauză de Windows 7), dar s-ar putea ca pe o piaţă sărăcită precum cea românească să fie un preţ cam mare. Unde mai pui că o posibilă explozie de modele tablet PC, până la sfârşitul anului, ar putea să afecteze întreaga piaţă de netbook.

Caseta tehnică:
CPU: Intel Atom 1,6 Ghz
Display: 10,1 inci
Rezoluţie: 1.024 x 600
Memorie RAM: 2 GB (max)
HDD: 250 GB
SO: Windows 7
Greutate: 1,3 kg

×
Subiecte în articol: gadget