x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Identitate furată

Identitate furată

de Mihai Manole    |    03 Iul 2008   •   00:00
Identitate furată

Spam-ul face lunar 50.000 de victime ale furtului de identitate, în prima jumătate a anului înregistrîndu-se o revigorare a mesajelor nesolicitate de tip text.

Spam-ul face lunar 50.000 de victime ale furtului de identitate, în prima jumătate a anului înregistrîndu-se o revigorare a mesajelor nesolicitate de tip text.


Spam-ul de tip text reprezintă cea mai frecventă formă de mesaj nesolicitat, el reprezentînd circa 70% din totalul mesajelor de acest tip, potrivit unei analize a spam-ului din primele şase luni ale acestui an, realizată de BitDefender. Spam-ul de tip text înregistrează astfel o revenire în forţă, în condiţiile în care în perioada similară a anului trecut ponderea sa era de doar 20%.


FURTURI. Unul din scopurile principale ale spam-ului îl reprezintă furtul de identitate. Mesajele nesolicitate de tip text fac lunar circa 50.000 de victime ale acestui tip de furt, a declarat Vlad Vâlceanu, şeful laboratorului de cercetare antispam al BitDefender. În România, incidentele de phishing au devenit tot mai frecvente ca urmare a dezvoltării serviciilor de e-banking şi e-commerce. În tranzacţiile cu informaţii personale obţinute ilegal pe cale electronică, preţul unui set complet de informaţii, cuprinzînd nume, adresa şi contul bancar al unui utilizator, poate ajunge pînă la 15-20 de dolari, a declarat Gabriel Tomescu, Country Manager Symantec România.


EXPERIMENT. Un utilizator mediu de internet care navighează pe web fără să folosească nici un instrument software de protecţie se alege cu circa 70 de mesaje de tip spam, potrivit rezultatelor unui experiment realizat de compania de securitate informatică McAfee. Circa 8% din mesajele nesolicitate primite în cadrul experimentului au fost clasificate ca e-mailuri folosite în acţiuni de tip phishing, adică de fraudare electronică. Cei mai afectaţi au fost utilizatorii din Statele Unite, care au primit 23.233 de spam-uri pe parcursul experimentului, fiind urmaţi de brazilieni cu 15.856 şi de britanici, destinatari ai 11.965 de spam-uri.

×
Subiecte în articol: IT