x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget În România, copiii primesc smartphone înainte de a merge la şcoală!

În România, copiii primesc smartphone înainte de a merge la şcoală!

de Alexandru Radescu    |    14 Aug 2013   •   13:52
În România, copiii primesc smartphone înainte de a merge la şcoală!
Sursa foto: copii cu celular

 În România, părinţii cumpără smartphone-uri pentru copiii lor încă de la vârsta de 6 ani, ceea ce creşte riscul expunerii acestora la fraude prin SMS sau infecţii cu viruşi, potrivit unei cercerări realizate de compania românească de securitate informatică, Bitdefender. ’’Astăzi, copiii sunt fără îndoială mult mai pricepuţi decât erau părinţii lor când vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem aştepta să fie pe deplin conştienţi de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultimă generaţie”, spune Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Studiul, derulat pe mai mult de 2000 de părinţi din SUA, România, Spania, Franţa, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia şi Rusia, relevă că cei mai mulţi părinţi cumpără un dispozitiv cu Android pentru copiii lor când aceştia au între 10 şi 12 ani. Totuşi, un număr din ce în ce mai mare de copii români de 6 până la 9 ani, care de-abia învaţă să citească, deţin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android înainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani.

Deşi copiii se familiarizează foarte rapid cu tehnologiile, iar părinţii se pot simţi mai confortabil ştiind că îi pot contacta uşor, folosirea smartphone-urilor şi a tabletelor la vârste fragede prezintă riscuri şi îi expune pe cei mici escrocheriilor, hărţuirii, fraudelor şi viruşilor informatici.  

„Criminalii informatici ştiu că este mult mai probabil ca un copil să cadă în capcana jocurilor, a actualizărilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de ameninţări. Iar pentru că tot mai mulţi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor căuta să exploateze acest lucru într-un mod din ce în ce mai agresiv’’, explică oficialul Bitdefender.

O suită software precum  Bitdefender Internet Security sau Total Security conţine şi funcţie care blochează conţinutul considerat nepotrivit, SMS-urile şi apelurile periculoase şi restricţionează accesul la internet între anumite ore sau pe anumite pagini, ajutând părinţii să monitorizeze activitatea copiilor online. De asemenea, localizarea prin GPS le permite părinţilor să vadă unde se află copiii lor cu ajutorul unei hărţi interactive.

×