x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Apr 2008   •   00:00

8 aprilie 2008: Termenul acordat României de Comisia Europeană pentru rezolvarea problemelor legate de funcţionarea sistemului numărului unic de urgenţă 112 este 4 iunie 2008

TERMEN-LIMITĂ. Termenul acordat României de Comisia Europeană pentru rezolvarea problemelor legate de funcţionarea sistemului numărului unic de urgenţă 112 este 4 iunie 2008. Dacă în două luni serviciul nu va funcţiona corespunzător, va fi sesizată Curtea Europeană de Justiţie. România a primit un aviz motivat din partea executivului european deoarece informaţiile privind localizarea apelantului nu sunt puse la dispoziţia serviciilor de urgenţă în cazul apelurilor de pe telefoanele mobile.

 

FRAUDE. Americanii au pierdut circa 240 de milioane de dolari anul trecut ca urmare a fraudelor pe internet, potrivit Centrului Plîngerilor legate de fraudele online (IC3), centru care a primit anul trecut peste 200.000 de plîngeri ale victimelor infracţiunilor pe internet. Pagubele au fost mai mari cu 40 de milioane de dolari faţă de 2006, adică în creştere cu 20%. Cele mai multe plîngeri ale consumatorilor au vizat fraudele legate de licitaţiile online (35,7%) şi netrimiterea produselor (25%). Profilul victimei indică faptul că bărbaţii au suferit pagube de două ori mai mari decît femeile, ei fiind mai dispuşi să cumpere produse mai scumpe. În privinţa ţărilor de origine a atacurilor, 63% dintre acestea provin din Statele Unite, 15% din Marea Britanie şi 6% din Nigeria.

×
Subiecte în articol: IT