x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    30 Apr 2008   •   00:00

30 aprilie 2008:Mai mulţi cli­enţi ai Bancpost au fost ţinta unui atac de tip phishing, o modalitate de fraudare electro­nică

PHISHING. Mai mulţi cli­enţi ai Bancpost au fost ţinta unui atac de tip phishing, o modalitate de fraudare electro­nică. Ei au primit un e-mail prin care li se solicita să dezvăluie codul PIN, numărul cardului şi data expirării acestuia. Site-ul folosit pentru phishing se găseşte la adresa http://207.173.3.114/Bancpost// index.htm. Atacul este ase­mă­nător cu o încercare de acelaşi tip de la mijlocul lunii aprilie, cînd clienţii Băncii Transil­vania au primit mesaje prin care erau anunţaţi de existenţa unui nou serviciu. De altfel, site-ul păs­trează încă link-uri către pagina oficială a Băncii Transilvania, pentru acest nou atac fiind înlocuită doar sigla băncii şi o parte din text. Băncile nu solici­tă niciodată informaţii cum ar fi parola, numărul cardului, codul PIN şi îi sfătuiesc pe clienţi să nu dezvăluie astfel de date.

 

ACHIZIŢIE. Comisia Eu­ro­peană a aprobat preluarea BEA Systems de către Oracle, valoa­rea tranzacţiei fiind de 8,5 mili­arde de dolari. Principalii competitori ai noii companii astfel formate vor fi IBM, Sun, Micro­soft şi SAP. În fe­brua­rie, achi­ziţia a primit şi acordul auto­ri­tăţilor de reglementare din Statele Unite. În campania de achiziţii, Oracle a mai cum­părat în 2006 compania Siebel Systems, pentru 6 mi­liarde de do­lari, iar la începutul acestui an a preluat Hyperion Solutions, pentru 3 miliarde.

×
Subiecte în articol: IT