x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

04 Feb 2006   •   00:00
ADIO TELEGRAFIE. Western Union renunta la serviciile de telegrafie, furnizate timp de 155 de ani, ca urmare a aparitiei unor mijloace mai rapide de comunicatii. "Western Union desfiinteaza serviciile de telegrafie si de mesagerie comerciala", se arata intr-un comunicat al companiei. Decizia nu inseamna insa incheierea activitatilor Western Union. Compania-mama, First Data, a informat ca Western Union va fi transformata intr-o firma independenta, listata public. Astfel W.U. va deveni, in mod oficial, o companie de servicii financiare, care isi va obtine toate veniturile din transfer de bani, la nivel national si global.

GOOGLE, LA RADIO. Google a primit aprobarile autoritatilor americane de reglementare a concurentei pentru preluarea radioului privat d-Marc Broadcasting, care transmite reclame audio, valoarea tranzactiei putand depasi un miliard de dolari. Compania americana din domeniul internetului a convenit sa plateasca 102 milioane de dolari in numerar si ar putea majora suma, in urmatorii trei ani, pana la 1,4 miliarde de dolari.

NUMERE NOI. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a acordat doua milioane de numere noi pentru telefonia mobila, companiile care au beneficiat de extinderea resurselor de numerotatie fiind Orange Romania si Mobifon. Orange a primit dreptul de a utiliza inca un milion de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila. De asemenea, companiei Mobifon i-au fost suplimentate resursele de numerotatie cu un milion de numere, care vor fi utilizate pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila.

GRECII SI OTE. Statul elen nu intentioneaza sa-si reduca in acest an participatia detinuta in cadrul grupului de telecomunicatii OTE. In septembrie 2005, guvernul a vandut 10% din titlurile OTE pentru 835 milioane de euro, reducandu-si astfel participatia la 38,6%. Autoritatile de la Atena si-au propus pentru acest an sa stranga din privatizari 1,65 miliarde de euro, pentru a-si reduce datoria publica la 104,8% din PIB fata de 107,9% in 2005. "Nu avem astfel de planuri pentru OTE", a declarat ministrul elen al Finantelor, George Alogoskoufis, referindu-se la intentiile guvernului privind vanzarea de actiuni ale companiei.

×
Subiecte în articol: IT