BANI ELECTRONICI - AFACERI
Website, ERP, CRM - toate tin de domeniul IT. Oriunde te-ai afla in lume, tehnologia informatiei (IT) pare sa fie cea mai slab gestionata afacere.
Organizatiile si managerii au nevoie de inovatiile pe care IT-ul le poate oferi, deoarece tehnologia informatiei pune la dispozitie cai logice si strategice spre atingerea unor avantaje care nu necesita un efort de incredere. Investitorii si partenerii vor sa vada noi realizari si progrese. Altfel, managerii nu isi fac treaba cum trebuie. Pe de alta parte, inovatiile necesita investitii enorme si continue. Fiecare noua investitie depaseste de cele mai multe ori strategia fiscala a celor precedente.
Scenariile cele mai dezastruoase din IT arata toate la fel: drumul este lung si anevoios, pietrele de hotar sunt la distante mari una de cealalta si, in consecinta, dezamagirile sunt numeroase. Fara un program complet de IT, disponibilitate pentru investitii majore si angajamente fara exceptii fata de proiectele IT, nu pot fi construite Dacii, cu atat mai putin automobile Range Rover.
Daca inovatia este cheia succesului indiferent de obiectivele propuse, atunci de ce atat de multe organizatii intampina atatea obstacole in calea realizarii inovatiilor de calitate in IT?
In mod evident, nu este de ajuns sa vii cu idei minunate - un manager inovator trebuie sa transforme, ulterior, acele idei in inovatii de valoare. Uneori trebuie luate in calcul si riscuri indraznete. Aceste riscuri insa pot fi controlate cu ajutorul unor tehnici manageriale de exceptie, unui proces de schimbare si al acelor politici care sustin succesul IT.
Reticenta, frica si neintelegerea fata de problemele IT trebuie depasite intr-un mod decisiv.
Citește pe Antena3.ro
Stan Faryna
Specialist in tehnologie, cetatean american si proprietar al HALO, o companie romaneasca de tehnologie si design cu sediul in Bucuresti. In SUA, Stan Faryna este recunoscut pentru editorialele si cartile sale, avand ca subiect politica, cultura, educatia, diversele aspecte sociale si tehnologia. Realizarile sale includ conducerea si dezvoltarea strategica a infrastructurii si programelor IT vizand industria GPL americana.
BUGET SI INOVATIE
|
Cand vine vorba de proiecte complexe de IT, organizatiile se pot astepta la urmatoarele: finalizarea cu succes a proiectelor la termenul stabilit si in limitele bugetului in proportie de 22 pana la 34%; o rata a valorii inovatiei de 2 pana la 12% pentru proiectele finalizate la timp si in limitele bugetului; o rata de 9 pana la 21% in ceea ce priveste valoarea inovatiei pentru proiectele care depasesc termenele initial stabilite si bugetul cu cel putin 50%; o probabilitate de 42 pana la 54% a esecului total sau partial (durata prea mare, investitie prea costisitoare si prea putine caracteristici); esec total si pierderea investitiei in proportie de 26% pana la 36%.
|
RISCURI
|
Exista cinci probleme des intalnite pe care organizatiile inovatoare trebuie sa le depaseasca:
|