x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Livrările de smartphone-uri au depăşit pragul de 1 MILIARD unităţi. Dar depinde pe cine întrebi

Livrările de smartphone-uri au depăşit pragul de 1 MILIARD unităţi. Dar depinde pe cine întrebi

28 Ian 2014   •   19:18
 Livrările de smartphone-uri au depăşit pragul de 1 MILIARD unităţi. Dar depinde pe cine întrebi

Livrările de smartphone-uri la nivel global au depăşit anul trecut pentru prima dată 1 miliard de unităţi, susţinute de cererea pentru dispozitive mai ieftine, în contextul indiciilor privind încetinirea creşterii pe segmentul preţurilor ridicate. Vânzările globale au urcat anul trecut cu 38%, la uşor peste 1 miliard, arată datele IDC, citate de cotidianul britanic Financial Times, preluat de Mediafax.ro.

Creşterea vânzărilor nu va linişti însă investitorii îngrjoraţi că marjele celor mai mari doi producători, Samsung şi Apple, ar putea fi afectate de ascensiunea smartphone-urilor low-cost.

"Smartphone-urile ieftine sunt cele care alimentează creaşterea vânzărilor. Pieţele din India şi China se îndreaptă rapid către un punct în care smartphone-urile cu preţuri mai mici de 150 de dolari reprezintă majoritatea livrărilor", a declarat Ryan Reith, director de cercetare la IDC.

Vânzările de smartphone-uri la nivel global vor creşte cu 26% în acest an, a estimat analistul BNP Paribas Peter Yu, adăugând că va fi înregistrată o creştere semnificativă pe segmentul dispozitivelor ieftine. Companile din China sunt bine poziţionate pentru extindere la nivel global, a spus el.

Huawei şi Lenovo ocupă în prezent locurile al treilea, respectiv al patrulea, în funcţie de vânzări, cu o cotă de piaţă cumulată de 11% în ultimul trimestru al anului trecut, arată datele IDC. Cele două companii, împreună cu alţi competitori mai mici, au dificultăţi să obţină profit pe piaţa din China, unde preţurile rămân scăzute din cauza concurenţei intense.

Strategy Analitics zice altceva...

Strategy Analitics, o altă importantă companie specializată în studii de piaţă, are alte calcule şi potrivit acestora, livrările ar fi undeva pe la 990 milioane unităţi.

Top 5 producători este însă indentic: Samsung, Apple, Huawei, LG, Lenovo.




 


 

 

×