x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ministrul Vreme ne promite identităţi virtuale.

Ministrul Vreme ne promite identităţi virtuale.

19 Mai 2011   •   14:12

Prezent la un eveniment desfasurat la Targu-Mures, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca orice roman va avea si in lumea virtuala o identitate, pentru aplicatiile dezvoltate de institutiile statului, cu ajutorul unui soft care va fi operational intr-un an.

Vreme a precizat ca in ceea ce priveste platforma legata de managementul identitatii, aspectul hardware este dat de dispozitiv – care poate fi cardul de identitate cu cip, cardul de sanatate sau telefonul, in timp ce platforma software va fi realizata printr-un program cu finantare europeana.

Ministrul a sustinut ca ii este greu sa estimeze cat ar putea costa o astfel de "solutie majora in Romania", dar a aratat ca platforma soft ar putea sa fie operationala in termen de 12 luni, dupa care va "urma si o perioada de implementare, legata de hard".

Intre timp, nicio noutate la Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor cu cardul bancar, ramas la stadiul din ziua lansarii, respectiv 30 martie 2011. Cu alte cuvinte, ghiseul.ro este disponibil doar pentru cetatenii din Targu-Mures, precum si pentru bucurestenii din sectoarele 2 si 6.

×
Subiecte în articol: mcsi valerian vreme