x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia "taie" preţurile la smartphone

Nokia "taie" preţurile la smartphone

05 Iul 2011   •   16:51
Nokia "taie" preţurile la smartphone

Nokia reduce preturile la smartphone in Europa, masura care va creste probabilitatea intensificarii unui razboi al preturilor pe piata telefoanelor mobile, potrivit unor surse din sectorul de profil, transmite Reuters.

Una dintre surse a spus ca reduceri mai mari, de 15%, sunt aplicate pentru modelul N8, telefonul multimedia C7 si E6, destinat segmentului business. In cazul altor modele de telefoane reducerile de preturi sunt mai mici, au aratat cele doua surse.

"Nu au avut loc reduceri substantiale pentru anumite modele, dar amploarea masurii la nivelul portofoliului nu a mai fost intalnita de foarte mult timp", a explicat una dintre surse, care lucreaza la un operator european de telecomunicatii.

Actiunile Nokia au scazut cu 1,5% in timpul tranzactiilor de azi, iar de la inceputul acestui an au inregistrat un declin de peste 40%, din cauza temerilor ca trecerea la sistemul de operare Mocrosoft Windows nu va contribui la imbunatatirea competitivitatii fata de iPhone, produs de Apple.

Un purtator de cuvant al Nokia a refuzat sa comenteze in privinta preturilor, dar a spus ca schimbarile fac parte din procesul normal de afaceri.

Masurile Nokia ar putea declansa un razboi al preturilor, afectand companii precum Motorola, Sony Ericsson si LG Electronics, a avertizat Neil Mawson, analist la Strategy Analytics. Mawson crede ca operatorii si cumparatorii vor avea de castigat de pe urma preturilor mai mici ale smartphone-urilor, dar producatorii cu marje mai mici de profit vor avea probleme.

Cota Nokia pe piata smartphone a scazut la 25,5% in primul trimestru, de la 39% cu un an in urma, potrivit companiei de cercetare a pietei Gartner.

×
Subiecte în articol: ieftiniri la nokia smartphone nokia