x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noua politică Google, “Termeni şi condiţii” postate pe pagina în limba română

Noua politică Google, “Termeni şi condiţii” postate pe pagina în limba română

14 Oct 2013   •   18:20
Noua politică Google, “Termeni şi condiţii” postate pe pagina în limba română

După cum s-a anunţat deja, Google va aplica din 11 noiembrie o controversată politică în ceea ce priveşte utilizarea datele personale ale utilizatorilor. Concret, gigantul online va folosi numele şi fotografiile utilizatorilor şi comentariile făcute de aceştia la anumite produse în scopuri publicitare şi comerciale, fiind vizate în primul rând persoanele care folosesc reţeaua de socializare Google+, un (visat) rival pentru Facebook.

Noile reguli vor înlocui Termenii şi condiţiile Google existente, care sunt prezentate şi pe pagina în limba română a motorului de căutare.

"Dacă aveţi un Cont Google, este posibil să afişăm Numele profilului, Fotografia de profil şi acţiunile dvs. pe care le întreprindeţi în cadrul Google sau în cadrul aplicaţiilor terţă parte conectate la Contul Google (de exemplu, +1rile, recenziile pe care le scrieţi şi comentariile pe care le postaţi) în Serviciile noastre, inclusiv să le afişăm în anunţuri sau în alte contexte comerciale. Vom respecta alegerile pe care le faceţi pentru a limita setările de distribuţie sau de vizibilitate din Contul Google. De exemplu, puteţi configura setările, astfel încât numele şi fotografia dvs. să nu apară într-un anunţ", se spune în textul postat pe pagina în limba română a Google, citat de Mediafax.

Demersul Google este similar celui făcut în luna august de reţeaua de socializare Facebook. Atunci, mai multe organizaţii care luptă pentru protejarea libertăţii pe internet şi-au exprimat îngrijorarea, într-o scrisoare transmisă autorităţilor americane, cu privire la faptul că Facebook foloseşte în scopuri publicitare datele personale ale utilizatorilor reţelei, fără a avea acordul acestora. Concret, Facebook era criticat pentru că a utilizat menţiunea "Îmi place", nume şi profiluri de utilizatori în scopuri publicitare, fără a cere permisiunea.

 

 

×