x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ofertă concretă pentru acţiunile statului la Romtelecom...în aşteptare.

Ofertă concretă pentru acţiunile statului la Romtelecom...în aşteptare.

de Alexandru Radescu    |    18 Mai 2011   •   12:49

Dupa o serie de amanari in ceea ce priveste o oferta pentru actiunile Statului roman la Romtelecom, delegatia OTE-Deutsche Telekom a parasit azi Ministerul Comunicatiilor fara sa se ajunga la o decizie. Vor reveni insa la Bucuresti, spre sfarsitul saptamanii viitoare, pentru o propunere concreta dupa cum ne-a precizat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

"In cursul diminetii m-am intalnit cu reprezentantii OTE si Deutsche Telekom si am discutat despre piata telecom din Romania si situatia Romtelecom si Cosmote Romania pe aceasta piata. Partea elena nu a prezentat o oferta pentru cumpararea pachetului de actiuni la Romtelecom. A fost mai mult o intalnire de informare", a afirmat Vreme.

"Poate fi o propunere de cumparare, de fuziune (cu operatorulde telefonie mobila Cosmote - n.r.) sau listare a actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom pe piata de capital sau chiar de continuare a situatiei actuale', a spus ministrul.

La iesirea de la discutii, niciunul dintre oficialii OTE-DT nu a dorit sa faca vreo declaratie. Ulterior insa, presedintele si directorul general al OTE, Michael Tsamaz, a aratat intr-o declaratie de presa transmisa de Romtelecom, ca grupul elen va pregati "o propunere scrisa privind viitorul investitiilor in Romania".

"Am avut astazi o intalnire (...) cu ministrul si echipa sa, pentru a ne pregati pentru o propunere scrisa privind viitorul investitiilor noastre in Romania", a spus Tsamaz.

Vreme a anuntat, in noiembrie 2010, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social, si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele anului. Cu acea ocazie, ministrul a anuntat ca statul roman doreste sa obtina un miliard de euro pe actiunile Romtelecom. Este fix aceeasi suma estimata in 2006 de fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy pentru participatia de 46%.

Dinspre Atena, singurele informatii financiare au venit prin intermediul unor analisti greci care au calculat participatia statului roman la operator undeva in jurul sumei de 300 de milioane de euro.

×