x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget OTE se pregăteşte să părăsească piaţa telecom din Serbia

OTE se pregăteşte să părăsească piaţa telecom din Serbia

06 Dec 2011   •   16:31

Operatorul national de telecomunicatii Telekom Srbija din Serbia este aproape de un acord pentru rascumpararea a 20% din actiunile proprii de la compania elena OTE, statul urmand sa redobandeasca astfel controlul integral, a declarat azi premierul Serbiei, Mirko Cvetkovic, transmite Reuters.
"Este aproape un fapt implinit, dar nu doresc sa dezvalui toate detaliile intrucat acordul nu este inca semnat", a spus Cvetkovic reporterilor.
Redobandirea controlului integral asupra Telekom Srbija va permite guvernului de la Belgrad sa continue planurile de a gasi un nou investitor pentru companie.
Cvetkovic a aratat ca Serbia nu va acoperi costul rascumpararii participatiei la Telekom Srbija de la buget, iar tara nu se va imprumuta pentru obtinerea fondurilor necesare.
Presa sarba a relatat la inceputul acestui an ca Telekom Srbija ofera 300 de milioane de euro pentru cele 20% din actiuni.
"Cifra nu este corecta, dar pretul este in jurul acestei valori", a spus Cvetkovic.
OTE a cumparat participatia la Telekom Srbija in 1997. In luna mai, autoritatile de la Belgrad au respins o oferta de 1,1 miliarde de euro din partea Telekom Austria pentru o participatie de 51% la Telekom Srbija.
Guvernul sarb a cerut potentialilor cumparatori sa plateasca minim 1,4 miliarde de euro.
OTE a anuntat in decembrie 2010 ca vrea sa vanda participatia la Telekom Srbija oricarui investitor, pentru a folosi fondurile astfel obtinute fie la reducerea datoriilor fie in scopul dezvoltarii.
In Romania, OTE este actionar majoritar la Romtelecom si detine Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata, si lantul de magazine Germanos.

×