x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Overburning

Overburning

de Iulian Gorodinschi    |    16 Noi 2006   •   00:00
Overburning

Overburning-ul este o metoda care permite o usoara crestere a capacitatii de stocare a CD-urilor (de exemplu, 730 MB in loc de 700 MB). Acest lucru se poate dovedi util cand aveti un supliment de date de adaugat si nu doriti sa utilizati inca un CD pentru un volum foarte mic de date.

TIPS & TRICKS

Overburning-ul este o metoda care permite o usoara crestere a capacitatii de stocare a CD-urilor (de exemplu, 730 MB in loc de 700 MB). Acest lucru se poate dovedi util cand aveti un supliment de date de adaugat si nu doriti sa utilizati inca un CD pentru un volum foarte mic de date.
- Pentru a determina daca unitatea CD-writer de care dispuneti suporta overburning-ul, in Nero Burning ROM accesati meniul Recorder, selectati Choose Recorder si alegeti apoi unitatea de scriere. Dedesubtul unitatii veti vedea o serie de informatii, localizati linia Overburn si verificati daca este activa (supported).
- Pentru a activa optiunea Overburn din Nero Burning ROM, accesati meniul File si selectati Preferences. De aici alegeti Expert Features si bifati Enable Overburn Disc-at-Once Burning. Apoi, in zonele de text corespunzatoare campului Maximum CD Size puteti introduce manual noua dimensiune, in minute, pentru un CD audio. Daca doriti sa scrieti date, ajustarea capacitatii in MB se va face automat o data cu modificarea duratei in minute. Incercati la inceput sa adaugati un numar mic de minute (2-3) pentru a vedea cum se comporta CD-ul blank pe care doriti sa il scrieti. Daca alegeti de la inceput o marire considerabila (peste 5 minute), se poate ca discul sa nu poata suporta aceasta capacitate.
- Puteti acum modifica markerele folosite de Nero pentru evaluarea spatiului ocupat din tab-ul General. In sectiunea status bar, puteti introduce manual valorile pentru markerul galben si cel rosu cu rezultatele obtinute in procesul de overburn.
Atentie: asa cum va avertizeaza si Nero, capacitatea de overburn nu poate fi determinata automat si suplimentarea capacitatii o faceti pe propriul risc. Discurile normale nu sunt create pentru a suporta overburningul, astfel existand riscul deteriorarii suportului media sau chiar a unitatii de scriere in cazul alegerii unor valori exagerate de marire a capacitatii inscriptibile.
Mr. Trick

Scurtaturi Firefox
Pentru a deschide pagina de bookmark-uri apasa CTRL + B
Pentru a deschide un Tab nou apasa CTRL + T
Pentru a inchide un Tab apasa CTRL + F4 sau CTRL + W
Pentru a naviga intre Tab-uri apasa CTRL + TAB
Pentru a completa o adresa cu extensia .com apasa CTRL + Enter
Pentru a completa o adresa cu extensia .net apasa SHIFT + Enter
Pentru a completa o adresa cu extensia .org apasa CTRL + SHIFT + Enter
Pentru a micsora dimensiunea textului unei pagini web apasa CTRL + -
Pentru a sterge autocompletarea unui formular apasa SHIFT + DEL
Pentru a deschide fereastra download managerului apasa CTRL + J
Pentru a initia o cautare in timp ce tastezi trebuie sa apesi tasta /
Pentru a intra in modul Full Screen, trebuie sa apesi F11
Pentru a schimba focalizarea de pe un frame pe altul, pe un site cu frame-uri apasa F6
Pentru a crea un mesaj nou de e-mail apasa CTRL + M

  • Verificati daca writer-ul "stie" sa faca Overburn
  • Activati Overburn din Nero
  • Modificati markerele (linia galbena si linia rosie) afisate de Nero
  • ×
    Subiecte în articol: apasa ctrl overburn