x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Robotul care face curăţenie şi păzeşte locuinţa

Robotul care face curăţenie şi păzeşte locuinţa

de Mihai Manole    |    24 Noi 2007   •   00:00
Robotul care face curăţenie şi păzeşte locuinţa
Sursa foto: STR/

Roboţii care sunt folosiţi pe post de aspirator şi-au făcut de mult timp apariţia pe piaţă.



Roboţii care sunt folosiţi pe post de aspirator şi-au făcut de mult timp apariţia pe piaţă.

Abilitatea lor de a evita obstacolele intălnite prin sufragerie nu mai e o noutate, aşa că era timpul ca inteligentele instrumente casnice să fie dotate cu funcţii ceva mai avansate.

Este cazul robotului Iclebo, care, pe lăngă atribuţiile in materie de curăţenie, poate primi şi sarcini de... securitate. Acesta măsoară 350 de milimetri in diametru, 95 milimetri inălţime şi este dotat cu şapte senzori cu infraroşu pentru evitarea coliziunii cu pereţii sau cu mobila.


COOPERARE. Cu ajutorul operatorului sud-coreean de telefonie mobilă KTF, Iclebo este acum un aspirator care poate fi folosit şi pe post de paznic, fiind capabil să detecteze persoanele străine care pătrund in casă. "Dacă in casă pătrund străini, Iclebo va trimite un semnal de alarmă pe telefonul mobil al proprietarului", declară unul dintre managerii KTF, Je Kyung-Il.

Robotul are incorporate un microfon, o cameră şi un difuzor pentru a-şi putea alerta proprietarul in cazul detectării unor hoţi. Mai mult, cei care deţin un astfel de aparat vor putea să il direcţioneze de la distanţă prin intermediul tastaturii telefonului mobil.

Firmele care au colaborat la conceperea acestui dispozitiv, KTF, cu tehnologia de telefonie mobilă, şi, Yujin Robot cu partea hard şi soft, intenţionează să il lanseze pe piaţă in aproximativ un an, pentru un preţ de circa 546 de dolari.


×
Subiecte în articol: IT