x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget România, gazdă pentru phishing

România, gazdă pentru phishing

de Mihai Manole    |    10 Apr 2008   •   00:00
România, gazdă pentru phishing

SECURITATE ● În România se găsesc 5% din site-urile de fraudare online
România se află pe locul 3 într-un clasament realizat în funcţie de numărul de site-uri de fraudare online găzduite, ţintele predilecte ale acestui tip de infracţiuni fiind instituţiile financiare din Statele Unite ale Americii.



SECURITATE ● În România se găsesc 5% din site-urile de fraudare online
România este pe poziţia a treia în clasamentul ţărilor cu cele mai multe site-uri de fraudare online găzduite. Organizaţiile financiare din Statele Unite sînt ţintele preferate ale phishing-ului românesc.


În a doua jumătate a anului trecut numărul site-urilor pentru phishing a ajuns la 8.963, în creştere cu 167%, potrivit celui mai recent raport asupra securităţii informatice lansat de Symantec. Site-urile de socializare se află în centrul atenţiei tentativelor de fraude online, în condiţiile în care două site-uri de socializare au atras 91% din totalul atacurilor de tip phishing care au vizat site-uri din SUA.


DESPRE NOI. România ocupă un loc "onorabil" în topul ţărilor gazdă ale celor mai multe site-uri de fraudare online, cu o proporţie de 5% din acestea. SUA sunt liderul detaşat la acest capitol, 66% din site-urile de acest tip aflîndu-se aici, urmate de China, cu 14%. Raportul indică România şi ca sursă proeminentă a fraudării licitaţiilor online. Recent, compania americană de licitaţii pe internet eBay a indicat România ca responsabilă pentru cele mai multe atacuri de tip phishing asupra clienţilor săi. Şapte din cele mai atractive 10 ţinte pentru phishing în România au fost organizaţii care au centrul în Statele Unite, trei dintre ele fiind furnizori de servicii financiare. Printre ţintele phishing-ului românesc s-au mai aflat un furnizor de servicii de internet din Italia şi o bancă din Marea Britanie.


Tot o tendinţă crescătoare este raportată şi în privinţa spam-ului. Aproximativ 71% din tot traficul de e-mail monitorizat în ultimele şase luni ale lui 2007 a fost spam, 80% din acesta fiind în limba engleză. 42% din spam-ul detectat la nivel mondial a avut originea în SUA. Numărul imaginilor spam a scăzut însă în această perioadă, ajungîndu-se la o medie zilnică de 7 procente în totalul mesajelor spam, de la 27% în prima parte a anului trecut.

×
Subiecte în articol: IT romania