x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Soluţii de criză: jocuri video

Soluţii de criză: jocuri video

de Alexandru Radescu    |    19 Mai 2010   •   00:00

Criza continuă să aducă beneficii industriei de jocuri video. Românii nu prea au tăiat aceste cheltuieli şi au achiziţionat tot felul de titluri, acoperind toate platformele, de la PC la consolă.



„Aşa cum anticipam, oamenii, în perioada de criză, au stat mai mult în casă, timpul liber fiind acoperit de activităţi recreative de tip «home entertainment», printre care şi jo­cu­ri­le video", a declarat ieri Andreea Allardin, director general Best Distribution. Piaţa locală a crescut anul trecut cu 5%, până la 17 milioane de euro, iar pentru anul acesta, cele mai optimiste estimări merg spre un plus de 10%, consideră Allardin. Cele mai vândute titluri din 2009 au fost World of Warcraft, Call of Duty: Modern Warfare II, FIFA10, Sims 3 şi Need For Speed Shift.

A doua parte a anului va aduce pentru gamerii români o mulţime de lansări, unele aşteptate de ani buni.
Din partea ComputerGames.ro, „Heroes of Might and Magic online" şi „Tactical Intervention" vor fi oferite din luna iulie. Accesul la jocuri va fi gratuit, însă trebuie să plăteşti pentru conţinut premium, necesar de-a lungul aventurilor. Pe de altă parte, fanii „Heroes of Newerth" vor fi fericiţi din această săptămână, putându-şi achi­ziţiona jocul prin SMS, pentru 20 de euro, după cum a precizat pentru Jurnalul Naţional Silviu Stroe, General Manager Com­pu­terGa­mes.ro.

După o îndelungată aştep­ta­re, se dă startul şi la StarCraftII: Wings of Liberty, gamerii români fiind aş­tep­taţi la lansarea oficială din 27 iu­lie. Tot de la Blizzard, aşteptăm şi noul expansion din World of Warcraft: Cataclysm.
„Nu ştim exact când va fi lansarea Cataclysm, dar în orice caz nu în ace­laşi trimestru cu noua serie de aven­turi din Call of Duty: Black Ops", a precizat oficialul Best Distri­bu­ition. Lansarea oficială pentru Black Ops este aşteptată la 9 noiembrie.

De la Ubisoft, unul dintre cele mai de succes titluri va atrage fani mai vechi şi noi cu alte aventuri... aeriene. Tom Clancy's H.A.W.X. 2 se află în dezvoltare la studioul Ubisoft din Bucureşti, fiind planificat să apară în toamna acestui an. Noua serie va fi disponibilă pentru platformele Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation3, Nintendo Wii, precum şi pentru PC. H.A.W.X. este considerat primul joc de avioane complet foto-realist: avioanele, cerul şi suprafaţa terestră sunt modelate 3D. În tradiţionalele cumpărături de sfârşit de an, jocurile video au marcat rezultate foarte bune în decembrie 2009: vânzări de aproape două ori mai mari faţă de noiembrie 2009, conform raportului GFK din februarie.

×
Subiecte în articol: jocuri