x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Veniturile Vodafone România scad cu 9%

Veniturile Vodafone România scad cu 9%

de Alexandru Radescu    |    03 Feb 2011   •   16:54

Piaţa telecom din România nu dă semne de revenire, rezultatele trimestriale Vodafone “închid” un alt an de criză în industrie.

Numărul clienţilor Vodafone România a scăzut cu 35.000 în perioada octombrie-decembrie 2010, la 9,804 milioane, dar a urcat cu aproximativ 141.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Operatorul avea 9,839 milioane de clienţi la finele lunii septembrie 2010, potrivit raportului trimestrial prezentat azi de companie.

De asemenea, veniturile din servicii sunt în scădere cu 9% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, iar venitul mediu per utilizator (ARPU) a fost 6,2 euro. Totuşi, modul de calcul al ARPU a fost modificat în trimestrul analizat prin reclasificarea unor venituri. Astfel, ARPU comparabil cu trimestrele anterioare ar fi fost de 6,7 euro, precizează operatorul într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte raportul abonamente/cartele, clienţii serviciilor preplătite au reprezentat 62,1% din baza totală de clienţi a Vodafone România, iar cei ai serviciilor pe bază de abonament, 37,9%.

“Rezultatele Vodafone România au fost peste aşteptările noastre în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2010, în condiţiile în care am continuat să operăm într-un mediu economic dificil. Ne bucurăm să vedem o tendinţă de creştere a serviciilor de date mobile, precum şi în zona soluţiilor totale de comunicaţii şi în segmentul Business. Acesta este rezultatul investiţiilor noastre continue în dezvoltarea reţelei, care ne oferă acum avantaje competitive importante în ceea ce priveşte acoperirea reţelei şi calitatea serviciilor", a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Veniturile Vodafone România au scăzut în prima jumătate a anului fiscal 2010-2011, încheiată la 30 septembrie, cu 12,4%, la 425,7 milioane euro, iar profitul EBITDA (înainte de dobânzi, impozitare, depreciere şi amortizare) a coborât cu 20,5%, la 177,1 milioane euro. Veniturile din servicii au scăzut totodată cu 13%, la 411 milioane euro.

×