x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Warren Buffett deţine 5,5% din acţiunile IBM

Warren Buffett deţine 5,5% din acţiunile IBM

14 Noi 2011   •   13:51
Warren Buffett deţine 5,5% din acţiunile IBM

Compania Berkshire Hathaway, detinuta de Warren Buffett, a investit incepand din martie 10,7 miliarde de dolari in actiuni IBM, acumuland o participatie de 5,5%, aceasta fiind cea mai mare investitie facuta vreodata de miliardarul american in sectorul tehnologic, transmite Reuters.

Buffett a declarat azi, intr-un interviu acordat CNBC, ca a cumparat din martie circa 64 de milioane de actiuni ale gigantului american, pentru care a platit 10,7 miliarde de dolari.

Miliardarul a aratat ca IBM nu a avut cunostinta despre aceasta investitie pe care a dezvaluit-o pentru prima oara la CNBC. Reprezentantii IBM nu au fost disponibili pentru comentarii.

Buffett a spus ca a analizat intotdeauna raportul anual al IBM, metoda sa preferata pentru identificarea companiilor in care sa investeasca, dar ca in acest an "l-a citit cu alti ochi".

El a adaugat ca in urma conversatiilor cu diversi directori in domeniul tehnologiei din conglomeratul Berkshire s-a hotarat sa cumpere o participatie la IBM.

Potrivit datelor Thomson Reuters, Buffett detine cea mai mare participatie la IBM, la egalitate cu State Street Global Advisors.

De la inceputul lui martie, cand Buffett a inceput sa investeasca in IBM, titlurile companiei au urcat cu 17%.

×
Subiecte în articol: warren buffett ibm, berkshire hathaway