x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Florin Spătaru face APEL la schimbarea rapidă a legii offshore

Florin Spătaru face APEL la schimbarea rapidă a legii offshore

09 Mar 2022   •   17:53
Florin Spătaru face APEL la schimbarea rapidă a legii offshore

În contextul crizei din Ucraina, România încearcă să reducă importurile din Rusia iar pentru asta trebuie aprobate cât mai repde modificările la legea offshore, spune ministrul Energiei, Florin Spătaru la Conferința Națională "Soluții post-conflict, noul drum al gazelor".

"Avem o listă de priorități, suntem într-o criză energetică de ceva timp, accentuată și de contextul geopolitic. Și eu nu aș separa această criză a gazului de problema lanțurilor de aprovizionare. Dacă până acum vorbeam de problema prețului, multe companii, prin contractele pe care le au în derulare nu-și pot permite să continue activitatea din cauza prețului mare, și încercam să găsim soluții cu plafonare, compensare, acum discutăm de o altă problematică, a lanțurilor de aprovizionare.

Cred că este clar pentru toată lumea, atât pentru România cât și pentru UE că este obligatoriu să reducem dependența de gazul rusesc. Este obligatoriu să demarăm aceste proiecte. Pentru că dependența de gazul rusesc trebuie diminuată cât mai mult posibil. România nu este una dintre țările cu o dependență foarte mare. 

Avem un potențial foarte mare. Repornirea hidrocentralelor și de celelalte investiții în domeniul energiei. Fac un apel către toți decidenții politici, parlament să venim cât mai repede cu o soluție privind legea offshore. Este imposibil ca România, în acest moment, având această rezervă majoră care ar putea să salveze o mare parte din dependența europeană, să se încurce în decizia politică de aprobare a legii offshore. 

Știind că ar putea exista întreruperi de gaze din Rusia, cel puțin la nivel declarativ, trebuie să venim cât mai repede să aprobăm această lege offshore", a explicat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Spătaru offshore