x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Articolul zilei Cronica modei

Cronica modei

07 Sep 2009   •   00:00

Da, "toamna în oglină îşi acordă vioara", cum spunea Bacovia, şi noi, la început de septembrie, ce-am şi grăbit spre "Tricotextil", marcă de prestigiu a cooperaţiei româneşti, pentru a vă oferi sugestii, aşa cum ne cereţi, de tricotaje pe care multe dintre dumneavoastră ţin să şi le croşeteze singure.

Să privim fineţea, subtilitatea coloristică în care sunt îngemănate culori vii, dar mai ales desăvârşita execuţie care demonstrează talentul de excepţie al acestui colectiv de creaţie bucureştean. Aşadar, ce ne propun aceşti creatori şi, la rândul nostru, ce vă sfătuim pe dvs.? Să remarcaţi, atunci când căutaţi prin magazine lineturi sau fire PNA, permanenţa bejului într-un compleu, fustă deci şi jachetă, pentru toată ziua şi pentru toate vârstele. Pentru fustă negrul, ca o culoare de fond, dar şi nuanţele deschise de crem sau ivoar, şi, de ce nu, încă albul. Culoarea aceasta folosită de atâtea sezoane rămâne neîntrecută chiar când este utilizată pentru un compleu elegant cu încrustaţii în aceeaşi culoare. Nouă ne-au plăcut în special puloverele încă din primăvară când le-am văzut purtate pe podiumul de prezentare a modei.

Un adevărat mozaic de culori, dar cu o artă desăvârşită a alăturării lor. Fie că e vorba de pete de culoare, albastru şi roşu pe un fond alb, fie că e vorba de uriaşe flori, aruncate cu grija de a nu încărca, sau pur şi simplu de rozete "desenate", pretext doar pentru a aduce o pată de culoare, şi jachete în alb şi negru, tricotate în "picioar de cocoş" inspirate din creaţia contextorilor de stofe şi mătase - toate ne oferă parcă o invitaţie la a tricota sau a ne comanda un pulover la un centru al Cooperativei "Tricotextil".

Ceea ce ne-au prezentat autorii acestei colecţii este o lecţie de culoare, căci roşul şi galbenul, nuanţe calde, sunt minunate în timpul iernii, după cum bleul şi albastrul sunt mai nimerite acum, la început de toamnă, prin tenta lor de "rece".
Aneta Popescu - Femeia, nr. 9/1989

×
Subiecte în articol: articolul zilei