x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Articolul zilei Daciada de vară 1989

Daciada de vară 1989

29 Mai 2009   •   00:00

Sănătatea şi sportul sunt două noţiuni care se presupun şi se condiţionează re­ciproc în aşa măsură, încât a insista pe aceas­tă temă ni se pare inutil. De altfel, revista noastră a militat ori de câte ori a avut prilejul pentru păstrarea sau redobândirea să­nă­tăţii prin practicarea exer­ci­ţiului fizic, un mijloc eficace şi la îndemâna tuturor.



O dată cu venirea primăverii cresc posibilităţile de practicare a sportului atât în mod indivi­dual, cât şi în colectiv, într-un cadru organizat. Acest cadru este oferit cu generozitate de Competiţia naţională Daciada, a cărei etapă de vară se află acum la cea de-a VI-a ediţie.

Concepută de secretarul ge­neral al partidului nostru, to­varăşul Nicolae Ceau­şescu, Daciada a constituit şi constituie principalul mijloc pentru înde­plinirea obiectivului principal pus de partid în faţa mişcării noastre sportive - cu­prin­derea maselor largi de oameni ai muncii, a întregului tineret în practicarea sistematică a exerciţiului fizic şi sportului.

Comisia centrală de organizare a "Daciadei" a elaborat pentru etapa din vara acestui an un Plan de măsuri ce va asigura un larg caracter de masă acestei competiţii. La nivelul tuturor localităţilor şi asociaţiilor spor­tive din şcoli, întreprinderi, instituţii, facultăţi, cooperative me­ş­te­şugăreşti, la sate şi în unităţi mi­litare se vor organiza crosuri, competiţii sportive de masă şi de performanţă, în aer liber şi în săli, prin care să se cuprindă un număr cât mai mare de participanţi din rândul preşcolarilor, elevilor, studen­ţilor, al tineretului şi al diferitelor categorii de oameni ai muncii, precum şi al militarilor. O atenţie deosebită se va acorda gimnasticii în şcoa­lă şi la locul de muncă, înotului, oi­nei (în special în mediul rural), precum şi celorlalte ramuri de sport. Disciplinele sportive cu finale pe ţară vor constitui prilejuri pentru afirmarea de noi ta­lente, care vor fi promovate pentru impulsionarea sportului de performanţă.

Crosul pe care revista noastră îl organizează anual sub deviza "Aleargă ca să fii sănătos!" se va desfăşura (în judeţul Vrancea) şi de această dată sub genericul Daciadei.

Aşadar, o invitaţie la întrece­rile Da­ciadei de vară oferită tu­tu­ror, indiferent de vârstă, o in­vita­ţie la relaxare, la sănătate şi, de ce nu, la un prim pas spre spor­tul de performanţă.
Constantin Popovici - Sănătatea, nr. 5/1989

×
Subiecte în articol: articolul zilei