x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special A la Cluj – şoferul ghinionist şi organul de treabă

A la Cluj – şoferul ghinionist şi organul de treabă

17 Mar 2009   •   00:00

Ghinion e când loveşti cu maşina un om, ghinion la pătrat e când loveşti doi oameni, iar ghinionul suprem – dacă sunt poliţişti!



Aceasta a fost probabil şi revelaţia pe care a avut-o şoferul Gavril Varadi într-o seară de primăvară a lui 1989. După ce-şi delectase papilele gustative cu ceva cam mult alcool, pornise spre casă. Şi nu oricum, ci la volanul maşinii!

Un "buf" scurt şi îndesat la intersecţie i-a dat de bănuit. Se pare că nu suficient de mult, întrucât şi-a continuat liniştit drumul. În urmă au rămas cei care luaseră contact mai mult decât ar fi vrut cu maşina şo­ferului aburit de alcool. Şi care – ghinion! – erau nici mai mult şi nici mai puţin decât subofiţerul de mi­li­ţie Vasile Arion şi militarul în termen Florin Anghel, aflaţi în patrulare.

Varadi a lovit organele de miliţie! Dar şi-a continuat liniştit drumul spre somnul de-acasă.
Mai târziu, la proces, şoferul a ales în felul lui să se apere. Zicea că nu îşi dăduse seama că lovise două persoane, ci doar auzise, în mo­men­tul tre­cerii prin intersecţie, o iz­bitură pu­ternică. Nu o luase în sea­mă, deşi, potrivit expertizei poli­ţiei, impactul fusese atât de puternic, încât parbri­zul maşinii se crăpase, bara de protecţie s-a rupt, iar aripa dreaptă fu­sese grav avariată.

Oamenii legii i-au adăugat la dosar şi infracţiunea de părăsire a locului accidentului fără încuviin­ţa­rea organului de miliţie. Miliţie care, evident, nu avusese cum să-şi dea încuviinţarea, lăsată lată pe jos.
Organul s-a dovedit a fi însă de treabă! În cursul judecăţii, mili­ţienii s-au împăcat cu şoferul, deşi pă­ti­miseră 30 de zile de îngrijiri medi­cale. Şoferul ghinionist s-a ales până la urmă cu 1 an şi 6 luni de în­chi­soare pentru comiterea infrac­ţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu "îmbibaţie" al­coolică şi şifonarea organului de mi­liţie în exerciţiul funcţiunii.
Gabriela BĂDICĂ

×
Subiecte în articol: special