x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Alertă la frontieră

Alertă la frontieră

09 Mar 2009   •   00:00

Doi elevi în vârstă de 13 ani, cu domiciliul în Oradea, au fost re­ţinuţi în apropierea graniţei cu Un­garia, unde intenţionau să ajungă ilegal.



Tot la frontiera cu Ungaria a fost arestată şi Gabriela Pasca (et­ni­că maghiară), în vârstă de 23 de ani, funcţionară la Trustul de cons­truc­ţii-montaj Târgu-Mureş. Aceasta era însoţită de un turist ma­ghiar, in­gi­ner în Budapesta, care o aju­ta să treacă clandestin în Ungaria.

Autorităţile iugoslave au predat grănicerilor români 11 persoane, care în cursul lunilor iulie 1988 şi februarie 1989 trecuseră clandestin în Iugoslavia. Aveau vârste cuprinse între 4 şi 34 de ani, fiind de origine din judeţele: Caraş-Severin (4), Timiş (3), Alba (1), Bistriţa-Năsăud (1), Hunedoara (1) şi Neamţ (1).

În localitatea de graniţă Pere­gul Mic, judeţul Arad, a fost reţinut un individ în vârstă de 27 de ani, tractorist la Asociaţia economică de stat şi cooperatistă pentru le­gume şi sere Peregul Mare. El se întorcea din Ungaria, unde fugise clandestin în luna februarie 1989.

Sursa: Arhiva CNSAS, Fond Do­cumentar, dos. nr. 8566, vol. 24.

×
Subiecte în articol: special