x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 19 martie (duminică)

Calendar 19 martie (duminică)

19 Mar 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 6:23, a apus la 18:25 ● Luna a răsărit la 14:33, a apus la 4:49 ● Sărbătoare creştină: Sfinţii Mucenici Hrisant, Daria şi Ilaria



Vremea
Vremea a fost caldă, mai ales în sudul şi estul ţării. Cerul a fost variabil, mai mult noros în regiunile vestice, centrale şi de nord, unde pe arii relativ extinse au căzut ploi care au avut şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice şi izolate în restul teritoriului. În zonele delu­roase, cantităţile de apă au depăşit, izolat, 10 litri pe metru pătrat în 24 de ore. Vântul a prezentat intensi­ficări în nord-estul ţării din sectorul nordic. Temperatura aerului a înre­gistrat o uşoară scădere în nord-est. În Bucureşti, vremea a fost caldă, iar cerul variabil.

S-a întâmplat la 19 martie 1989
La sediul Naţiunilor Unite din New York au fost reluate lucrările celei de-a 42-a sesiuni a Adunării Ge­nerale a ONU, care examina si­tuaţia creată ca ur­mare a hotărârii SUA de a în­chide misiunea observatorului permanent al Orga­ni­zaţiei pentru Eliberarea Palestinei pe lângă organizaţia mondială;
Trei tancuri petroliere sub pavi­lioane diferite – "Berg Lord" (norve­gian), "Maria-2" (pana­mez) şi "Neptun Sabaru" (singaporez) – au fost atacate de vedete rapide în zona Strâmtorii Or­muz, de la in­trarea în Golf, anun­ţau agenţiile de presă. La bordul navelor s-au de­clanşat incendii;
Luând cuvântul la un miting desfăşurat la Paris, secretarul general al PC Francez, George Marchais, s-a referit la sarcinile comuniştilor fran­cezi în vederea alege­rilor prezi­den­ţiale care urmau să aibă loc în Franţa. El a cerut tutu­ror organizaţiilor de partid şi tuturor comuniştilor să participe activ la explicarea în rândul maselor a plat­formei electorale cu care se pre­zenta la acest scrutin candidatul PCF;
În cadrul unui interviu acordat în legătură cu apropiata vizită a mi­nistrului Afacerilor de Externe al URSS la Washington, secretarul de stat al SUA şi-a exprimat speranţa că Sena­tul va ratifica Trata­tul sovieto-american referitor la li­chi­darea ra­che­telor cu rază medie şi mai scurtă de ac­ţiune înaintea vizitei pe care pre­şe­dintele Ronald Reagan urma să o facă în URSS şi a cărei dată putea fi convenită în cadrul convorbirilor cu ministrul sovietic – transmitea Agenţia TASS.

TV 19 martie 1989
11:30 Lumea copiilor
Învăţătura – înaltă îndatorire pa­triotică. Bilanţ la sfârşit de trimestru
Cu drag noi te cântăm, iubită ţară! Moment literar-muzical
Flori pentru pacea Planetei
Desene animate
Copiii – prietenii pădurii
Şoimii patriei: "Să învăţăm un cântec". Redactor Dana Opriţă
Telefilmoteca de ghiozdan. Racheta albă. Producţie a Studioului de Film TV. Scenariul Cristiana Nicolae, după romanul "Racheta Albă" de Ludovic Roman.
Regia Cristiana Nicolae
Episodul 13
12:25 Sub tricolor, la datorie!
Sub semnul mobilizatoarelor sar­cini şi îndemnuri trasate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu
Vatra fierbinte a câmpului de in­strucţie, spaţiu al maturizării şi for­mării luptătorilor. Reportaj
Pe Argeş în jos... Reportaj printre constructorii Canalului Bucureşti – Dunăre
Trăim decenii de împliniri măreţe. File de cenaclu
Redactor locotenent-colonel Teo­dor Oprişan
12:40 Viaţa satului
Actualitatea în agricultură. În obiectiv: campania agricolă de primăvară
Oameni, fapte, atitudini. Documentar
Satul românesc pe drumul înfloririi sale
Redactor Gheorghe Verman
13:00 Telex
13:05 Album duminical
Mic concert de prânz cu formaţia condusă de acordeonistul Toni Dumitrache
Sentimentul patriei. Moment poe­tic în interpretarea actorilor Marioara Steran, Lucia Mureşan
Melodii... melodii. Muzică uşoară
Desene animate
Vis de primăvară. Reportaj
Din cununa cântecului românesc. Muzică populară
Mari comici ai ecranului
Ritm şi melodie cu formaţiile: Star 2000 şi Sistem
Pastel liric. Microrecital Jean Păunescu
Telesport
Secvenţa telespectatorului
Redactorii ediţiei: Ovidiu Dumitru, Gh. E. Marian
15:00 Închiderea programului
19:00 Telejurnal
19:25 Cântarea României. Emisiune realizată în colaborare cu Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste şi cu Comitetul de Cultură şi Educaţie Socialistă al judeţului Cluj. Redactori ediţiei: Lucia Postelnicu, Silviu Ga­vrilă, Marilena Rotaru
Regia artistică Sergiu Ionescu
20:30 Film artistic. Într-un orăşel sicilian
21:50 Telejurnal
22:00 Închiderea programului

Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU
Instituţie centrală de stat în­ca­drează prin transfer în interesul serviciului – tehnician principal auto, în condiţiile Legii nr. 12/1971.
Institutul central de fizică din Bucureşti – Măgurele încadrează ur­gent, în condiţiile prevăzute de Legea 12/1971, următorul personal: inginer mecanic pentru funcţia de şef serv. mecanic-şef, maistru tur­nător-formator, revizor contabil, chimişti (ra­diochimie, biochimie), ingineri în specialităţile: mecanică fină, maşini unelete, TCM, electro­nică, electro­teh­nică, automatică, chi­mie organică, ingineri fizicieni, strungari, frezori, electronişti, turnători-formatori, ca­teg. 3-6, impiegat de mişcare auto.
Întrep. Produse Cosmetice Miraj – Bucureşti încadrează, conform Legii 12/1971, economişti – pentru compartimentele salarizare, financiar-contabilitate şi OPM.
Institutul de cercetări şi proiectări tehnologice în telecomunicaţii , cu se­diul în Palatul CFR, încadrează de urgenţă un traducător (traducător pr.) cu domiciliul stabil în Bucureşti, pentru engleză-rusă sau engleză-germană, cu respectarea condiţiilor Legii 12/1971.
IACERD – Antrepriza Dâm­bo­viţa nr. 2, Bd. Chimiştilor nr 246 bis, în­ca­drea­ză în condiţiile Legii 12/1971 urmă­torul personal: şoferi cu experienţă pentru autobasculante de 16 tone – autospeciale, me­canici repa­raţii auto­vehicule şi utilaje, mecanici deservenţi utilaje (buldozăre, excavatoare, dragline, macarale); dulgheri, fierari beto­nişti, lăcătuşi montatori sudori. Se asigură retribuire în acord global.

VÂNZĂRI
Oltcit Club fabricat 1986 şi apartament două camere, cameră serviciu, pivniţă, gaze, Cotroceni.
Vând convenabil frigider, boyler gaze, maşină cusut Singer, garnitură mobilă Rotterdam, bibliotecă, diverse obiecte casnice, piese mobilă.
Butelie dublă (instalaţie auto), ara­gaz voiaj, primus, maşină de tricotat Dopleta, televizor Diamant S, maşină spălat cu storcător, aspirator.
Sobă petrol, utilaje electrocasnice, samovar Morozov, măsuţă fumoar, cărucior butelie, cuier curbat, şi­fo­nier două uşi, obiecte piese mobilier, convenabil.

×
Subiecte în articol: special