x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 26 februarie (duminică)

Calendar 26 februarie (duminică)

26 Feb 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 6:58, a apus la 17:59 ● Luna a apus la 8:51 ● Sărbătoare creştină: Sfântul Porfirie, Arhiepiscopul Gazei; Sfântul Mucenic Fotini; Sfântul Teodor



Vremea
Vremea a fost în general instabilă, cu cerul temporar noros. Pre­ci­pi­taţii, în special sub formă de ploaie, s-au semnalat în primele zile pe arii relativ restrânse, frecvenţa lor fiind mai mare în regiunile din sudul ţării. Izolat, ploile au avut şi caracter de aversă, iar în zonele deluroase cantităţile de apă, pe alocuri, au atins şi depăşit 15 litri pe metru pătrat în 24 de ore. La munte a nins uşor şi, trecător, zăpada a fost viscolită. Vântul a suflat moderat, cu intensificări în sud-vestul şi estul ţării, cu viteze de până la 55-60 kilometri la oră. Temperatura aerului a continuat să scadă, încât minimele nocturne s-au situat între – 2 şi + 8 grade, izolat mai scăzute în depresiuni, iar maximele diurne, în general, între 2 şi 12 grade.

S-a întâmplat la 26 februarie 1989
La Lisabona s-a desfăşurat plena­ra CC a PC Portughez, consacrată exa­mi­nării situaţiei interne din ţară, precum şi dezbaterii pro­blemelor legate de pregătirea celui de-al XII-lea Congres al PCP.
La Viena s-a desfăşurat o amplă demonstraţie de protest a persoa­ne­lor fără locuinţe din capitala austriacă. Participanţii au înmânat conducerii Primăriei o petiţie în care se cerea adop­tarea de măsuri urgente. Potrivit documentului, la Viena existau aproximativ 100.000 de locuinţe goale pentru ca­re se cereau chirii exorbitante. câteva mii de săraci care nu aveau posibilitatea să achite asemenea chirii erau nevoiţi să înnopteze în staţiile de metrou, în pasaje, pe sub poduri sau să trăiască din ajutoarele organizaţiilor de binefacere.
Populaţia oraşului Tokyo a scăzut pentru prima dată în ultimii cinci ani. La 1 ianuarie 1988, capitala niponă avea 8.337.037 locuitori, cu 33.000 mai puţin decât în anul anterior. Potrivit autorităţilor municipale, această scădere se explica prin deplasarea unei părţi a populaţiei în zonele din apropierea capitalei, ca urmare a creşterii preţurilor te­re­nurilor de construcţie în marea metropolă niponă.
Italia urma să lanseze, la 18 martie, un satelit din seria "San Marco" de la baza Mombasa, din Kenya – anunţa un comunicat dat pu­bli­cităţii de NASA. Satelitul, cântărind 250 kg, conţinea instrumente şti­inţifice ame­ricane, vest-germane şi italiene destinate unor experimente în straturile inferioare ale atmosfe­rei terestre. Satelitul a fost pus pe orbită cu un vector american de tip "Scout".

TV 26 februarie 1989
11:30 Lumea copiilor
Nume pioniereşti la panoul hărniciei.
Start spre viitor
Şoimii patriei. ABC despre lume: ce povestesc seminţele?
Desene animate
Dicţionarul bunei-cuviinţe.
Telefilmoteca de ghiozdan. Racheta Albă. Episodul 10
12:25 Sub tricolor, la datorie!
Armata – înaltă şcoală de pregătire politică şi culturală. Reportaj
Invitaţie la Casa Armatei. Reportaj
Te apăr şi te cânt, patria mea! Program artistic.
12:40 Viaţa satului
Actualitatea în agricultură
Proprietatea socialistă de stat şi cooperatistă
Satul românesc, pe drumul în­flo­ri­rii sale
13:05 Album duminical
Concert de prânz.
Eminesciana. Muzică şi poezie cu: Carmen Gallin, Emil Hossu, Anda Că­lu­găreanu, Gelu Niţu, Ioan Luchian Mi­halea
Cânt pentru oameni, cânt pentru viaţă. Muzică uşoară cu: Aura Urzi­cea­nu, Marina Florea
Desene animate
Miniconcert cu "Minisong"
Din cununa cântecului românesc
Mari comici ai ecranului
Pagini instrumentale. Cu saxofo­nis­tul Dan Mândrilă şi formaţia "Opus 4"
Chişcău, vatră de legendă. În­sem­nări de Smaranda Jelescu
Telesport
În anotimpul tinereţii. Muzică uşoară cu: duetul "Stereo", Alexandra Canareica, Doru Căplescu
Secvenţa telespectatorului.
15:00 Închiderea programului
19:25 Cântarea României. Epoca Nicolae Ceauşescu. Omagiul ţării conducătorului iubit.
20:30 Film artistic. Drum în noapte
21:50 Telejurnal
22:00 Închiderea programului

Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

ICL Textila I, Str. N. Şelari nr. 4, încadrează, în condiţiile Legii 22/1971 şi Legii 57/1974, un diriginte de şantier.
Unitate de stat încadrează urgent, în condiţiile Legii nr. 12/1971, următorul personal: inginer electronist, inginer mecanic, inginer agronom. Alte condiţii: bărbaţi sub 40 de ani, domiciliul stabil în Bucureşti.
Fabrica de morărit şi panificaţie Dâmboviţa, Bucureşti, Str. Dinu Vintilă 6, Sector 2, încadrează de urgenţă fochişti pentru cazane de medie presiune.
ICRA Bucureşti, Pţa Cosmonauţilor, nr. 8, Sect.1, încadrează conform Legii 12/1971: şef depozite, lucrători gestionari, lucrători comerciali I şi II (primitori, distribuitori şi recepţioneri), maşinişti electricieni montatori acumulatori, şefi rampă, tractorişti, paznici, controlori poartă, revizor tehnic (auto) , electrician auto, lăcătuş mecanic auto, muncitori necalificaţi – bărbaţi.
Institutul de Biologie şi Patologie celulară, cu sediul în Bucureşti, Str. B. P. Haşdeu nr. 8, încadrează prin transfer următorul personal: eco­nomist principal pentru Compartimentul de Aprovizionare şi inginer în specialitatea electro-mecanic, instalaţii sau electronică.

VÂNZĂRI
Lada 1200, 1982, rulaj mic, ţinută garaj, video Player Tactics nou, casete video înregistrate traduse, noutăţi, JVC, TDK. Aştept provincia.
Butelii aragaz, 5 ltr., tensiometru, aparat lustruit parchet.
Akay, amplificator bimodular, performanţe excepţionale, multiple posibilităţi, picup computerizat AP-Q 41, colecţie insigne, medalii, vederi.
Judecătoria Sector 3 vinde la licitaţie publică, la sediul instanţei la 13 martie 1989, ora 12:30 apartamentul nr. 7, din Bucureşti, Str. Trapezului nr.1, bloc R12, sc. A, et. 1, Sect. 3, compus din 3 camere şi dependinţe. Licitaţia începe de la suma de 99. 378 lei.  

×
Subiecte în articol: special