x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 3 martie (vineri)

Calendar 3 martie (vineri)

03 Mar 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 6:50, a apus la 18:06 ● Luna a răsărit la 4:19, a apus la 12:37 ● Sărbătoare creştină: Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleo­nic şi Vasilisc



Vremea
În ţară, vremea a fost în general instabilă şi s-a răcit. Cerul a fost temporar noros. S-au semnalat ploi cu caracter de aversă pe arii extinse, în regiunile sud-estice, şi doar pe alocuri în rest. Vântul a suflat slab până la moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, cu viteze între 40 până la 50 km pe oră. Temperaturile minime au fost cuprinse între – 3 şi + 6 grade, iar maximele, în general, între 6 şi 14 grade. În Bucureşti, vremea a fost în general instabilă, iar cerul temporar noros. A plouat şi sub formă de aversă. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperaturile mi­ni­me au fost cuprinse între 0 şi 3 grade, iar cele maxime între 8 şi 12 grade.

S-a întâmplat la 3 martie 1989
Erich Honecker, preşedintele Con­siliului de Stat al RD Germană şi se­cretar general al CC al PSUG, anun­ţa, într-o declaraţie făcută la primirea unei delegaţii a tineretului japonez, că R.D. Germană se pronunţa pentru o lume liberă de arme nucleare şi o pace trainică, obiective care corespundeau răspunderii sale istorice ca de pe pă­mânt german să nu mai pornească nici­odată un război. Conform de­cla­raţiei sale, RD Germană s-a aflat întotdeauna de partea forţelor care se pronunţau în favoarea înlocuirii confruntării prin cooperare.
La Helsinki a avut loc ceremonia depunerii jurământului de către Mauno Koivisto, reales în funcţia de preşedinte al Finlandei pentru un nou mandat de şase ani de către electorii desemnaţi în alegerile de la 31 ianuarie-1 februarie 1988.
La Harare a fost lansată o "Enciclopedie a republicii Zimbabwe", pri­ma de la dobândirea independenţei, în 1980. La elaborarea lucrării, care prezenta Zimbabwe ca o ţară în curs de dezvoltate ce şi-a ales propria cale spre progres după 90 de ani de opresiune colonială şi o lungă perioadă de luptă pentru independenţă, au parti­cipat 90 de specialişti. Enciclopedia conţinea 431 de pagini de informaţii istorice, economice, culturale şi din numeroase alte domenii şi prezenta, totodată, biografiile reprezentanţilor de seamă ai poporului zimbabwean.


TV 3 martie 1989
19:00 Telejurnal
19:25 Agricultura socialistă sub semnul marilor împliniri. Documentar artistic. Producţie a Casei de Filme Unu. Scenariul A.I. Zăinescu. Regia Alecu Croitoru
20:30 România în lume. Documentar. Redactor Felicia Meleşcanu
20:50 Copiii cântă patria şi partidul. Program literar-muzical-coregrafic susţinut de formaţii pioniereşti laureate ale Festivalului naţional "Cântarea României". Redactor Ina Sterescu
21:10 Imagini din Maroc. Documentar de Graţiela Rîpeanu
21:20 Univers, materie, viaţă. Emisiuni de educaţie materialist-ştiinţifică
Istoria pământului. Episodul I. formarea Pământului. Prezintă dr ing. Andrei Soare, de la Institutul de Geologie şi Geofizică Bucureşti. Redactor Ion Ruş
21:50 Telejurnal
22:00 Închiderea programului

Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

Întreprinderea Marmura Bucureşti încadrează de urgenţă prin concurs consilier juridic, arhitecţi (bărbaţi).
Întreprinderea de vinuri şi rachiuri Bucureşti-Est, cu sediul în Şos. Electronicii nr.19, sector 2, încadrează în condiţiile legii personal de pază, domiciliul stabil în municipiul Bucureşti.
ICERT – cu sediul în Bucureşti Şos. Orhideelor nr. 39 bis, sector 1, în­ca­drează în condiţiile legii nr. 12/1971, următoarele categorii de personal: ingineri electronişti, frezori ctg. 2-4, strungari ctg. 2-4, lăcătuşi-ajustori ctg. 2-4, vopsitori industriali ctg. 2-4. Doritorii trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Bucureşti.

VÂNZĂRI
Dormitor lemn trandafir, televizor Temp, radio Sony-Universum 16 scurte, posturi fixe, mufe Euroscart, frigider Arctic, telecomandă GX 747.
Fototapet Superangular, blitz, mozaic, fotomăritor, uscător, lămpi, filtre, becuri, ramă, trepied, diverse foto.
Vând sare nichel, placă nichel, agent luciu, ortofosforic, şaibe pâslă 300 mm, sârmă aluminiu 5 mm, hexagon alamă 14 mm, sârmă alamă de 1 mm şi 4 mm.
Vând polizor 220 V Elin cu 2 axe 2,5 HP, cu postament, universale strung 300, 200, cornier 40 mm, ţeavă fier,
1 – ţoli, barcă ataş tip Simpson, butoaie tablă 220 l, boiler 100 ltr.
Bibliotecă Nina, sufragerie, hol cu colţar, vitrină, servantă, taburete, vioară, landou, palton bărbătesc, flasc, bară Dacia.
Televizor Miraj 3, radio Melodia, magnetofon Majak, calculator Casio, computer Atari.
Moskvici 407 în circulaţie, motor RK complet cu cauciucuri bune, caroserie, tapiţerie uzată, vând.
Vând două fotolii + o canapea, dormitor tineret Bonantza, televizor Opera, două module bibliotecă. Cumpăr casă de bani.
Magnetofon Rostov, radio Bucur 3, difuzoare, motoretă, cutii pentru boxe, carcasă magnetofon B 4, vai­llant, piese Wartburg.

×
Subiecte în articol: special