Primim de la maistrul militar Iulian Ghiţă: M-am căsătorit încă din şcoală, soţia mea lucrând la Întreprinderea "Mătasea Roşie" din Cisnădie, judeţul Sibiu, şi, la venirea mea în unitatea în care am fost repartizat să îmi desfăşor activitatea, am solicitat să fiu ajutat să-mi aduc soţia în Drăgăşani Vâlcea, unde am domiciliul stabil şi am primit locuinţă. Fiindcă în zonă n-am găsit loc de muncă potrivit pentru ea, conducerea unităţii a făcut tot ce-i posibil şi i-a găsit loc de muncă alături de mine, fapt pentru care se cuvine să-i mulţumesc din adâncul inimii. Prezentându-mă însă cu nota de transfer la Întreprinderea "Mătasea Roşie", tovarăşul director al întreprinderii sibiene mi-a zis că e înţelegător cu noi, că alcătuim o familie tânără, dar transferul soţiei nu poate să mi-l dea, pentru că nu dispune de forţă de muncă disponibilă. Sunt total dezamagit şi nu ştiu ce să mai fac.
Insistaţi! Pentru că nu se poate ca tovarăşul director să rămână impasibil în faţa unui fapt care implică doar bunăvoinţă.
UJECOOP Teleorman, ca răspuns la scrisoarea adresată revistei de Floarea Drăguţ, din Plopii-Slăviteşti, judeţul Teleorman, prin care solicită sprijin pentru restituirea fondului social depus la cooperativa de credit din comuna Lunca: Solicitarea a fost satisfăcută, în sensul că, într-o recentă şedinţă a sa, organul colectiv de conducere i-a aprobat retragerea fondului social depus. Cu adresa nr. 63 i s-a comunicat petiţionarei să se prezinte la cooperativa din Lunca pentru ridicarea sumei cuvenite.
Mă numesc Ştefan Lupu, din Bucureşti, Sectorul 4, Str. Panselelor nr. 17, bl. 133, ap. 26, şi locuiesc în acest bloc încă de la data dării lui în folosinţă, respectiv din 1983. Ca orice om al muncii, cunosc şi apreciez mult eforturile pe care le depune conducerea partidului şi statului nostru pentru asigurarea unor condiţii cât mai bune de locuit pentru noi toţi. În flagrantă contradicţie cu aceste eforturi însă, în perimetrul blocului nostru lipsesc cu desăvârşire aleile pavate, căile de acces de orice fel, aşa încât noi, locatarii, abia reuşim să ne strecurăm pe nişte poteci, printre gropi pline de noroi, lemne, cărămizi şi resturi de betoane, printre fiare de diferite dimensiuni, lăsate vraişte de constructori încă de la terminarea blocului. Cu toate eforturile noastre de a da o mână de ajutor sau a contribui cu fonduri pentru eliminarea acestora, nu suntem deloc sprijiniţi de cei în drept şi, de circa şase ani, nimeni nu s-a gândit să ia măsurile ferme care se impun.
Urmare scrisorii adresate nouă de un grup de părinţi din oraşul Urlaţi, care ne semnalează unele abateri de la conduită ale prof. ing. Gheorghe Stan, de la Liceul Industrial din localitate, Inspectoratul Şcolar al judeţului Prahova ne informează că respectivul profesor a fost aspru sancţionat. Conducerea liceului a informat totodată conducerea Întreprinderii de Utilaj Chimic Ploieşti, unde inginerul Gheorghe Stan este încadrat, şi a propus înlocuirea lui la catedră cu un alt cadru de specialitate, care să corespundă exigenţelor profesionale, didactice şi comportamentale cerute de procesul de învăţământ.
Tudor Papasima din Medgidia, Str. Republicii nr. 76 D, are motivele dumnealui să fie supărat, cum ni se destăinuie, pe Casa de discuri "Electrecord". În numele mai multor melomani şi cumpărători de discuri ne roagă chiar să cerem explicaţii respectivei firme pentru - reproducem mot a mot din scrisoarea ce ne-a adresat - neglijenţa şi iresponsabilitatea cu care nu o dată emite şi difuzează rebuturi de producţie. Mă refer concret - zice omul - la două recente discuri LP: Kripton - "30 minute" şi Pro Musica - "Rockul baroc". Am trimis firmei producătoare discuri incriminate (colet poştal, chitanţa nr. 458 din 27.06.1989) şi, probabil, m-aş fi limitat la asta dacă de câţiva ani încoace, atât mie, cât şi altora nu ni s-ar fi întâmplat frecvent să trăim asemenea regretabile situaţii. Sper ca, prin intermediul revistei, să se ajungă la o grabnică îndreptare a lucrurilor, aşa încât să putem cumpăra numai discuri bune, de calitate.
Mihai Merişanu - Flacăra, nr. 31/1989