x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Alesii BNS asteapta invitatii "din afara"

Alesii BNS asteapta invitatii "din afara"

14 Dec 2004   •   00:00

Participarea, intr-un fel sau altul, la formarea majoritatii parlamentare se dovedeste o atractie irezistibila si pentru unii sindicalisti promovati in Parlament.


ANIELA NINE, DANA PICIU

INTORSATURA. Dumitru Costin arunca bomba, dar revine pe motiv ca s-a referit la altceva
Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, a declarat unui cotidian central ca "intelegerea" dintre partidul infiintat de confederatia sindicalista Blocul National Democrat (PBND) si PRM a "expirat a doua zi dupa alegeri". Totodata, Costin a afirmat ca sindicalistii pe care PBND a reusit sa ii trimita in forul legislativ pe listele PRM "sunt suficienti" pentru a putea conta la formarea unei majoritati parlamentare. Contactat telefonic, Dumitru Costin a explicat ca afirmatiile sale nu au vizat partidul sustinut de sindicalisti, ci ca s-a referit doar la confederatia pe care o conduce. Desi liderul sindical nu a ezitat sa indice ce "crede" ca va decide biroul executiv al PBND, el a "directionat" discutia catre presedintele partidului, "cel mai indicat sa raspunda intrebarilor".

PRM. Vicepresedintele PRM, Corneliu Ciontu, ne-a declarat ca au purtat deja discutii cu cei cinci deputati ai PBND si ca acestia au respins ideea unei plecari din grupul parlamentar al PRM. "Am avut sedinta de grup, au venit cei 5 parlamentari, am discutat cu ei si oamenii nu au nici un gand sa plece chiar daca si asupra lor, ca si asupra altor parlamentari de-ai nostri, s-au facut presiuni fie din directia PSD-ului, fie din directia Aliantei. Ei au spus ca sunt oameni seriosi si ne-au asigurat ca raman in grupul PRM-ului. Am vorbit cu Dumitru Costin si acum trei seri, si astazi, dupa ce am citit si eu spicuiri dintr-o declaratie de-a lui si mi-a spus ca nu-i adevarat, ca este vorba exact despre ceea ce s-a scris in protocol, de colaborare electorala si ca in continuare cei cinci parlamentari vor colabora si, in schimb, noi vom sustine acele proiecte sociale care vizeaza zona socialului", a precizat Ciontu.

Pe de alta parte insa, in protocolul de colaborare nu exista nici o prevedere care sa ii impiedice pe sindicalisti sa paraseasca PRM odata intrati in Parlament.

PROTOCOL
Inainte de alegerile generale, PBND, partidul infiintat de sindicalisti, a semnat un protocol cu PRM care prevedea ca, in schimbul sustinerii candidaturii lui C.V. Tudor la Presedintie, PRM oferea sindicalistilor un numar de 15 locuri eligibile pentru legislativ. Dupa scrutinul din 28 noiembrie, ca urmare a scorului electoral obtinut de PRM, din cei 15 propusi au reusit sa obtina cate un mandat de deputat doar cinci: Cocrea Olguta, Mircia Giurgiu, Ion Stoica, Costel Ovidenie si Dan Mocanescu. Secretarul general al PBND, Radu Munteanu, nu a vrut sa faca nici un comentariu pe tema unei "despartiri" de PRM. "Nu pot sa va spun deocamdata nimic, nu pot sa detaliez nimic, nu am fost contactati de nimeni", ne-a declarat Munteanu.
REFUZ
" Nu pot sa va spun deocamdata nimic, nu pot sa detaliez nimic, nu am fost contactatI de nimeni"
Radu Munteanu, secretar general al PBND
DISCUTII
"Am avut sedinta de grup, au venit cei 5 parlamentari, am discutat cu ei. Ei au spus ca sunt oameni seriosi si ne-au asigurat ca raman in grupul PRM"
Corneliu Ciontu, primvicepresedintele PRM
×
Subiecte în articol: eveniment pbnd