x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Asasinul vrea la ginecolog - Continuare interviu

Asasinul vrea la ginecolog - Continuare interviu

17 Apr 2006   •   00:00
Asasinul vrea la ginecolog - Continuare interviu
Pai, s-atunci de ce ai facut?
Asa mi-a fost mie atuncea, asa am gandit. Primul gandit. N-am intrebat asta, cum de la o fata, de la un copil.

Si inainte n-au mai fost doi? Eu de doi stiu!
Nu, inainte a mai fost unul. Stiu si de al doilea, dar al doilea...

A fost "soft", doar un pipi in gura.
Nu stiu ce i-a trecut lui atuncea prin cap, dar chiar a doua persoana care ma acuza pe mine ca as fi avut vreo legatura a fost in ziua cand celalalt baiat de acum cativa ani… A fost cu mine in casa in ziua aia. Daca a doua persoana care ma acuza pe mine…

A fost complice.
Da, in ziua aia. A avut si el partea lui de vina. Intre noi doi nu a fost nimic. Doar cu persoana, un baiat, atat. Eu nu stiu ce l-a apucat, de ce a vrut sa dea vina pe mine ca as fi avut si cu dansul legatura.

Poate ca sa scape el…
Posibil, ca sa scape el, i-a fost frica de taica-su, de politie, nu stiu. Sa nu intre la belele.

Da’ tu n-ai proceda asa.
Dupa gandirea mea, nu. Sa fi fost eu in locul lui, la familia care o are el, posibil sa fi procedat si eu la fel. Dar eu sa fiu nevinovat si sa dau vina pe dansul ca a avut ceva cu mine… nu stiu daca as fi dat vina. N-as fi zis nimic. N-as fi zis nici ca am avut si io legatura, as fi fost complice, dar n-as fi zis nimic, as fi tacut din gura. Nu stiu nimic…

Ti se pare ca increderea e importanta intr-o prietenie, nu?
Da, deci asta in primul rand. Incredere.

Pe cine nu ai trada niciodata?
Niciodata?! (n.r. pauza lunga de 20 de secunde) Deci, in prietenii, persoanele care profita. Cum sa zic, afara cat am fost mi-am dat seama cate persoane profita de mine.

Pe cine NU ai trada niciodata?
Pe cine nu as trada? Bineinteles… (n.r. alta pauza de gandire mai scurta) familia care o am. N-as trada-o niciodata. Chiar daca face ceva, nu stiu, nu as trada-o niciodata.

Si ei la fel, nu?
Asta nu stiu (ofteaza). Ei sunt parinti, m-au crescut, ei gandesc altfel fata de mine. Poate ei cred ca ar fi mai bine sa… Nu stiu…

Sa ce?
Sa zicem, daca ar fi stiut de fapta asta care am facut-o. Nu stiu cum ar fi procedat daca le-as fi spus. Daca m-ar fi denuntat sau…

Tatal tau e mai aspru, nu?
In unele momente, nu intotdeauna.

Iar mama e mama.
Da.

Deci, si-a dat pantalonii jos, trecem peste partea de care deja mi-ai spus…
A vrut sa plece. Dupa, am iesit din camera si m-am dus in camera parintilor. Am stat cateva minute acolo si m-am intors inapoi, in camera. Larisa era deja imbracata. Si mi-a zis ca vrea sa plece, nu am lasat-o. A mai trecut ceva timp, am discutat, m-a intrebat de ce vreau sa-i fac rau, de ce n-am incredere intr-insa, ca nu va zice la nimeni. Si n-a mai durat mult si prima data cand am strans-o, deci am strangulat-o, am strans-o de gat…

Cu ce?
Cu mana. Si dupa ce mi-am dat seama ca dansa ar fi murit − in momentul acela nu stiam sigur-sigur, dar asa credeam - , am vrut sa caut ceva, un lucru mai mare, o geanta, ceva in care sa pun cadavrul acolo, sa-l transport in alta parte. Bine, ca nu am gasit. Si stiu ca am mers la boxa si am cautat si, cand m-am intors inapoi in casa, dansa era in fata usii la intrare.

Iesise?
Nu iesise. Deci, vroia, in momentul ala. Si cand am intrat si am vazut-o, m-am speriat si am vrut, pe moment, sa-i dau drumul. Deci, am vrut sa iau mana de pe clanta usii si sa plec de langa dansa, sa o las sa plece din casa. Dar o fractiune de secunda am inchis usa. Am inchis-o si cu iala, si cu cheia. Dupa asta, am luat-o si am dus-o in camera inapoi, in aceeasi camera.

Atunci ai dat-o cu capul de dusumea?
Nu stiu, deci nu am dat-o cu capul de dusumea.

In raportul medico-legal scrie ca, inainte de a fi sugrumata, fata a fost lovita cu capul de un obiect dur.
Nu am auzit asta. La cap n-am auzist. Dar pot sa va spun si am spus-o si la procurori, si in fata instantei, de batut nu am batut-o. Nici macar sa o lovesc cu degetul! De atins am atins-o, dar nu s-o lovesc. N-am batut-o.

Dar de ce subliniezi acest aspect? Pentru ca ai aflat de acel dinte?
Nu numai de acel dinte. Am mai aflat ca ar fi sternul rupt. Dintele nu pot sa-mi explic deloc.

Pai, si cum poti sa-ti explici? Ca doar n-a venit altcineva dupa tine…
Nu, la dinte nu-mi pot explica. Prima data am crezut ca ar fi cazut. Dar dupa aia am aflat ca este jumatate de dinte, ca s-ar fi rupt. Nu stiu, n-am gasit o explicatie la dinte. La stern, am stat si m-am gandit, posibil in momentul in care, a doua oara cand… sa ma fi apasat pe dansa. Si in moment cand dansa a murit, s-a slabit si corpul in acelasi timp.

Dar de ce ai omorat-o?
Nu stiu, asa am zis io ca este cel mai bine. Sa nu afle nimeni.

Ca ce?
Mi-era totusi frica de ceea ce am facut.

Dar mai avusesesi o experienta inainte. Acum patru ani, cand nu s-a aflat absolut nimic.
S-a aflat dupa cateva zile.

Da?!
S-a aflat, a vrut sa se duca la politie. Nu stiu, dar cineva din bloc a intervenit la familia respectiva si i-a spus sa nu se duca la politie. Nu stiu din ce cauza…

Si parintii tai aflasera si ei?
Da, aflasera, ca a venit la usa in ziua in care a aflat. A venit la usa la mine si le-a zis. Bine, ei cred ca au uitat de…

Sau n-au crezut.
Stiu ca n-au crezut asa ceva. Dar acum, in momentul in care a fost depusa plangerea, parintii mei nu mai stiau nimica. Posibil sa fi uitat.

Si ai reusit singur? Ai fost destul de puternic?
A, va referiti cand am transportat-o…

Nu, suntem la momentul sugrumarii. Banuiesc ca s-a zbatut, a opus rezistenta.
Da, deci, rezistenta a opus, dar… nu stiu, daca stati putin si va ganditi, in momentul in care o persoana vrea sa o stranga pe alta de gat, celalalt nu se mai gandeste sa o loveasca cu ceva. In timpul ala, doar atat reactioneaza, sa ia acel lucru de la gat.

Sa slabeasca stransoarea.
Da, sa poata respira. Si n-a avut…

Nu te-a zgariat pe maini?
Nu.

Mai erai cu cineva in casa?
Daca mai eram cu cineva in casa? Eu - nu. Dansa - nu stiu. Posibil sa fi venit dupa asta.

Cand ai batut la ea la usa se auzea muzica din apartament…
Muzica, nu. Dar inainte sa ma duc la dansa sa bat, mai ales ca ne despartea un perete, intre camera unde se afla dansa, camera fratelui din cate stiu, si camera parintilor. Si totusi se auzea ceva in casa. Posibil sa fi fost de la televizor, sa fi fost deschis, iar in momentul in care am batut la usa, nu s-a mai auzit nimic.

Ai intrebat-o: "Esti singura acasa?". Banuiesc ca a fost primul lucru pe care l-ai facut.
Da, deci am intrebat-o daca mama ei e acasa.

A, doar de mama ai intrebat-o.
Da, de mama, ca, cum sa zic, de restul stiam.

Si daca era Cosmin chiulangiu ca si tine si era acasa? N-ai mai fi facut asta.
Bineinteles ca n-as mai fi facut asta. Ca daca intrebam sau zicea ca-i numai fratele ei acasa, ii ziceam sa-l cheme pe dansul putin la usa. Altceva n-aveam ce sa fac.

Tu sustii ca de la inceput cadavrul a fost in boxa.
Da.

Era infasurat in covorul din camera ta.
Nu. L-am dus la boxa infasurat in covor, iar dupa aia am scos cadavrul din covor si l-am pus in cutie. Covorul l-am luat inapoi in casa.

Te intreba mama unde e covorul! Te-ai gandit…
Da, era chiar din camera de la mine. Bine, ca nu era pus pe jos, era impaturit si pus sub birou la mine. Si m-ar fi intrebat.

Cum iti explici ca in parul ei a fost gasita vata de sticla?
Posibil sa fi fost… deasupra cadavrului am pus caiete si carti vechi. Si, inainte, acea cutie se aflase chiar sub tevile din boxa. Si e posibil sa fi cazut cu timpul.

Si bucati de carton gudronat?
Posibil sa fi fost printre caiete. Cand am scos caietele, nu le-am mai scuturat. Le-am scos cu totul si am asezat cadavrul si am pus caietele deasupra.

Tu iti dai seama cat de putina importanta are pentru tine acum unde era cadavrul? Ca a fost in boxa, ca a fost sub boxa?
Da, dar nu stiu daca ati aflat ca, chiar din cauza asta, multi criminalisti ziceau ca nu a fost acolo. Si, bine, eu nu am vrut sa…

Dar pentru tine nu are importanta!
Da, dar din cauza asta au fost dati afara cativa.

Si-ti pare rau!
Bineinteles ca-mi pare rau. Doar n-am vrut sa-i dau afara, eu am fost intrebat.

Si de cine iti pare cel mai rau?
Nu stiu, am auzit…

De domnul Opinca?
(rade) Nu prea. De domnul Ghiorghi…

Plai? (n.r. − fostul sef al IPJ Iasi)
Care a fost dat afara. Nu stiam nimica de dansul. Nici nu-l vazusem la fata niciodata. Dupa asta am aflat. Eu stiam doar de comisarul care a facut perchezitia in ziua aia.

Pe Georgel Grumezea l-ai vazut vreodata?
L-am vazut. De multe ori.

Cum de ai picat testul poligraf?
De doua ori l-am dat. Prima data nu se stia sigur daca mint sau nu. A doua oara...

Si minteai?
Da, deci cand era vorba despre Larisa, in momentul ala, minteam. Bine, ca erau si intrebari care n-aveau nici o legatura cu…

Pai asa se face testul. Da, da’ al doilea test a fost cu intrebari numai despre fapta si Larisa. Atuncea s-a vazut ca… Le-ai picat pe amandoua.
Pe amandoua.

Si de-aia vrei tu acuma testarea.
Da, acuma vreau un test poligraf pentru…

Complice.
Nu, sa arat faptul, ceea ce am spus in declaratiile mele. Nu numai cu subsolul, orice. Mai ales acum care s-au mai adus acuma impotriva mea, cu violul sau astea. Si-as vrea sa dovedesc, chiar daca nu are nici o importanta in instanta.

Dar nu cred ca are importanta nici pentru tine. Ma rog, tu nu vrei sa ramai cu renumele asta, ca i-ai patat onoarea. Desi, si perversiunea sexuala e la fel de rusinoasa. Si ce-ai facut e... ma rog, n-ai dezvirginat-o, dar… Tu esti acuzat acum de omor. Ca ti se pune si violul in carca…
Si ar mai fi o legatura de ce as vrea eu acuma. Am aflat… toata lumea ma intreaba, nu ma intreaba daca a fost sau nu, ma intreaba sigur stiind ca a fost si a doua persoana. Si ma intreaba cine este a doua persoana. Si, bine, ca eu le zic ca n-a fost nici o a doua persoana. Dar nu ma crede. S-acum as vrea si pentru asta. Sa arat ca ceea ce am spus in declaratie am spus adevarul si am fost sincer. Asta vreau mai mult. Ca am inteles ca nesinceritatea asta in instanta cam conteaza in faptul ca… imi strica mult mie. Nu ma avantajeaza.

Am inteles. Dar si daca esti sincer acum, nu stii ce circumstante atenuante ai, ca trebuia sa fii sincer de la inceput. Atuncea se punea, stii? Bine, si daca erai sincer si pe traseu, si se punea. Dar raspunde-mi sincer la o intrebare. Exista un om pe care ai avea tot dreptul sa-l protejezi daca el ar fi fost complicele tau?
(tace) ...

E vreo persoana la care sa tii atat de mult, incat sa platesti si pentru ea?
Singurele persoane care, daca ar fi avut vreo legatura cu fapta asta si le-as fi protejat, ar fi fost familia. N-as fi vrut si n-as vrea sa le aduc cu mine aici.

Dar nu-i posibil, sa zicem, ca exista si aceasta ipoteza, ca acea persoana sa te fi amenintat si tie sa-ti fie frica?
Nu, asta nu. O data ce-ai ajuns aici, nu mai stii de frica nimanui.

Tu stii, la fel de bine ca si mine, ca dupa sapte ani esti afara.
Sa dea Dumnezeu sa fiu peste sapte ani afara, dar…

N-ai cum sa-ti dea mai mult.
Bine, eu am auzit cat am fost pe Jilava 20, 25…

Nu, tu ai marea sansa ca esti minor. Ti se reduce pedeapsa la jumatate.
Pedeapsa pentru majori e 15-25.

15-25.
Si pentru minori e 7,5-12,5. Pot sa iau maxim 12 jumate.

Asa, si?
Din 12 jumate fac 9. Intru in comisia de eliberare.

Tu cat crezi ca te poate tine statul in inchisoare? Stii cat costa un detinut?
Asta nu stiu…

E un om de care sa-ti fie frica?
Nu este nici un om. De care sa-mi fie frica.

Acuma. In secunda asta.
De cand am fost arestat. Sau de cand am facut fapta, sa zic. Daca ar fi fost a doua persoana si m-ar fi amenintat sa dezvalui…

Ce faceai?
L-as fi denuntat.

Ca ai foarte mare incredere in Politia Romana...
Nu am eu prea mare incredere, dar o data ce m-a fortat, stiu ca m-a fortat sa fac ceea ce am facut…

Da’ poate nu te-a fortat, ati facut impreuna. Si acum cinci ani tot cu altcineva ai zis ca ai facut. Poate ca e mai distractiv in doi. Poate e mai distractiv nu numai sa domini astfel un copil, dar sa te vada si altcineva cum il domini. Nu-i mai distractiv? Ca asa, de unul singur, sanchi, cine stie ce-ai facut?
Nu stiu, la ceea ce am facut io nu prea cred ca parea mai distractiv.

Pai, acum zici asa, dar in secunda aia nu gandeai asa…
Bine, atuncea…

Pe baiatul de la parter cum il cheama?
T.A. (n.r.inclus in primul cerc de suspecti, a trecut proba ADN)

I-au luat ADN?
Nu stiu. Am inteles ca au fost luate la trei persoane.

E adevarat ca la ora 16:50 te-ai intalnit cu Cosmin Chelaru pe scarile blocului?
Da, chiar la iesire, intra in casa.

Si erai incaltat intr-o pereche de adidasi ai vecinului de la etajul IV?
Posibil, nu stiu. Nu cred. Poate ca eram intr-o pereche de insulete. Stiu ca de la baiatul de la etajul IV luam… tot timpul, o data am fost incaltat cu adidasii lui, dar atunci am fost la scoala. De obicei, mai luam insuletele de la dansul.

Da’ va imprumutati asa incaltamintea?
Da, tot timpul purtam haine largi si nu aveam incaltaminte pentru asta. Mai luam de la dansul.

El e cel mai bun prieten al tau?
Da, el si cu inca un baiat de la parter, cu care ma intelegeam cel mai bine.

Cel cu care ai stat afara atunci?
Nu, fratele lui, care in timpul ala era in oras, nu stiu unde era.

Pe baiatul de la IV cum il cheama?
C.I. (n.r.inclus in primul cerc de suspecti, a trecut proba ADN)

N-am sa le dau numele in ziar, stai linistit. Sunt majori, minori?
Minori.

Si pe fratele plecat in oras?
S.A. (n.r. inclus in primul cerc de suspecti, a trecut proba ADN)

Cel mai bun tovaras al tau?
Da, el e. Chiar era cel mai bun tovaras. Intr-insul aveam mare incredere. M-a si ajutat sa uit de o persoana, m-a ajutat la multe lucruri.

Ce persoana? O fata?
Deci, m-a consolat intr-un fel. Povestindu-i. O fata pe care o cunoscusem intr-o excursie si, cum sa zic, tineam la dansa foarte mult, dar nu aveam sanse sa fiu cu dansa. Pana in momentul in care i-am povestit lui ceea ce a fost, ce s-a intamplat. Si dupa asta am inceput sa ma mai gandesc la persoana aia. Inainte ca aveam telefon acasa si tot timpul tot creditul mi-l consumam cu dansa. Doar ma intalneam cu dansa la scoala si nu mai… De cand i-am povestit lui. Bine, el mi-a zis…

Uit-o!
Nu sa uit de dansa. Sa incerc totusi sa…

Pe el, de pilda, ai putea sa-l tradezi. Nu la o chestie de genul asta, Doamne fereste! Daca ar face altceva.
Daca as fi fost afara, nu cred. Acuma nu stiu, ca totusi unii poarta (pica?) pe mine, cam imi dau seama ca toti prin zona aia abia asteapta sa…

Acuma zi-mi varianta ta, din nou te intreb, pentru ca esti cel, care cred, despica firu’ in patru cel mai tare, cum iti explici ca au gasit urma de sperma pe haina?
Pe?

Haine.
Asta nu stiu, m-a intrebat… chiar am aflat alaltaieri ca a fost gasit, m-a intrebat avocatul. I-am zis ca nu stiu, nu pot sa-mi dau seama. Eu, unul, in nici un caz nu am avut nici o treaba.

Pai, nu e a ta, asta e clar.
Habar n-am, nu stiu.

Deci, fii atent: fata la 12:00 vine de la scoala. S-a dus in casa. Si-a dat drumul la televizor, probabil, ce-o mai fi facut. Si-a scos caietele din geanta. La ora 2 fara 10 ai zis ca ai sunat la usa.
Am bocanit.

Ai bocanit. Ea a iesit de-acolo in hainele acelea in care a si fost gasita, cu o urma de sperma pe bluza. Frate, deci urma aia…
Io ma gandeam cu totu’-n alta parte.

Unde?
(pauza) Asa as fi inteles io, cand mi-a zis avocatul. Pe pantaloni.

Pe pantaloni. OK. Ce conteaza acuma, pe bluza, pe pantaloni? Cum iti explici?
V-am zis, nu pot sa-mi dau seama cum a ajuns. Daca i-au luat si fratelui ei AND-ul…

Si nu se pupa!
Si nu e. Atunci nu stiu.

Crezi ca au facut aia micii de la scoala orgii sexuale in pauza mare?
(rade) Nu stiu.

E normal ca toate gandurile sa duca la tine. De la etajul II pana la boxa, unde ai coborat cu cadavrul infasurat in covor, nu te-a vazut nici un vecin?
Nu stiu. Deci, in timp ce coboram sau urcam inapoi nu m-am intalnit cu nici un vecin pe scara.

Dar nu ti s-au inmuiat genunchii, asa… Eu as fi incremenit!
Imi pusesem in cap, daca m-as fi intalnit cu cineva si m-ar fi intrebat unde ma duc, spuneam ca merg sa scutur covorul.

Sa scuturi covorul? Si nu se vedea nimic din covor? Un pantof, parul?
Nu.

Cat de mare era?
Sa zicem cat masa asta (circa 2 m). Nu pot sa zic ca am avut noroc, asa a fost sa fie, sa nu ma intalnesc cu nimeni.

Stii ce-as fi facut? L-as fi pus pe unul "sa stea de 6" pe scara. "Ia vezi, ma, trece careva?" "Nu." "Hai".
Da’ nu puteam sa fac asa ceva. Sa pun pe cineva de 6 (rade).

De ce?
M-ar fi intrebat de ce sa steie de 6. Si io ce-i ziceam? Doar sa ies cu covorul?! Si nu puteam sa vorbesc.

Tu spui ca a fost in cutia de carton, tot timpul in boxa.
Da.

Si ca nu ai mutat-o de-acolo?
Nu.

Pana in ziua…
Da, in ziua cand a fost gasita.

E adevarat ca mama ta a facut curat in boxa si a spalat cu clor pe jos?
Am fost si cu tata, si cu mama in ziua aia. Mama a venit la urma, dupa ce am carat eu cu tata lucrurile care au fost mai grele: dulapuri.

Da’ tu cutia ai dus-o primul?
Da, eu am dus-o. Tata nici nu era la boxa in timpul ala.

A, deci tu ai luat initiativa.
Da, am coborat mai devreme cu cinci minute, cam asa, inainte sa coboare tata. Si la urma, dupa ce am dus toate lucrurile, atunci a venit si mama si a mai facut curat o data. A spalat cu clor sa fie curat, sa nu zica vecinii ca am lasat mizerie.

De ce a dat cu clor pe jos?
Dupa ce am dus cutia la container, m-a trimis tata in casa pentru doua tigari si bricheta. Si in timpul acela hainele mele miroseau deja a… Mirosul pe care-l avea in timpul ala cadavrul. Vecinii, cu o zi inainte de a face curatenie, au zis ca miroase urat in boxa. Si d-asta cred ca a venit mama si a dat cu clor, sa schimbe putin mirosul ala.

Tu stii acum mai bine cum poate sa miroasa un cadavru…
Bine, ca eu nu i-am zis a ce miroase. I-am zis ca nu stiu.

Dar n-a intrebat?
De intrebat a intrebat a ce miroase… "Ce miroase asa urat?" I-am zis ca nu stiu de la ce miroase. Tata a presupus ca de la mobila, de la cutiile pe care le-am avut prin colt pe-acolo sa fi mucegait si sa fi mirosit.

Tu te-ai dus sa-ti schimbi hainele?
Da, mi-am dat jos bluza pe care o aveam pe mine si am ramas in tricou. Iar pantalonii pe care i-am avut - am ramas cu ei pe mine.

S-asa te-au ridicat?
Nu. Dupa ce am terminat curatenia, m-am dus in casa, m-am schimbat, m-am spalat pe tot corpul si dupa ce-am mancat, au venit cei care ridicau gunoiul si au aflat, a venit si politia. Bine, dupa vreo ora, o ora si jumatate am fost luat din casa, dupa ce am mancat.

Tu nu te-ai gandit ca in momentul in care duci cadavrul la ghena e imposibil sa nu te vada careva? Ca e imposibil sa nu fie gasit in tomberon?
Am zis ca daca dupa ce duc cutia mai duc si alte lucruri, lumea poate sa creada ca fac curat…

Da’ nu te-ai gandit nici un moment ca va fi gasit in tomberon?
Nu. Nici nu m-am gandit la asta. Am zis ca n-o sa se afle. Poate ca daca duceam cutia in alta parte, se uita un om sa vada ce e in cutie, dar asa, cine sa se uite in container am zis, sa vada daca este ceva in cutia aia sau nu… Acum io stiu ce li s-a parut celor care ridicau gunoiul, ce li s-a parut ca este in cutia aia de au cautat.

Am inteles totusi ca, in timp ce duceai cutia la gunoi, te-a vazut chiar un om care voia sa o fure. Abia astepta sa o lasi la gunoi.
Da?! (se mira)

Un om al strazii, un aurolac. A vazut cutia voluminoasa si s-a bucurat.
Chiar asta nu stiam.

A vazut ca un colt al cutiei era rupt…

Si cum ai putut s-o ridici pana la nivelul urmator?
Am luat-o. Partea unde era rupta in colt am prins-o cu mana, am strans sa nu se… Si cu o mana dedesupt.

Te-asteptai sa te ridice, nu?
Da, m-asteptam. Dar nu chiar in acel moment. Si inainte chiar cu doua zile de revelion.

Deci, pana la urma s-au miscat repede politistii…
Da, sa zicem ca totusi… Poate ca daca n-as fi dus in ziua aia cutia la gunoi, nici nu s-ar fi aflat atuncea. Acolo, cum ar veni, eu sunt de vina.

Iti facusei planuri cum sa scapi de cutie? Ca in 73 de zile ai avut timp sa te gandesti.
Planuri nu prea imi facusem. Aveam cateva idei, dar niciuna nu era buna. Bine, cand am ajuns aicea, pe arest, mi s-a spus… O groaza de solutii.

Vezi, la asta e buna puscaria, te specializezi.
Nu eram in stare sa fac asa ceva, ceea ce am auzit aicea.

Da’ tu la ce te gandeai? Sa o ingropi?
Nu, la asta nu m-am gandit. Ma gandeam sa o duc in alt loc, departat de casa. Si sa o las acolo.

Si nu te-ai gandit ca urma aia de sperma de pe pantaloni tot va fi gasita? Sau nu stiai de proba ADN.
Nu stiu, mi s-au luat probe ADN cand eram cercetat, dar nu mi s-a zis nimica. Alaltaieri, in instanta, nu mi s-a zis nimica de urma de sperma. Eu de-abia am aflat si nu stiu cum de-au gasit-o acum. Macar, daca era o pata de sange, era altceva.

E urma de sperma amestecata cu secretii vaginale. Ceea ce inseamna ca cel care a lasat acea urma de sperma a si violat-o pe fata.
Asta chiar acuma aud. Nu stiam.

Da? Ceea ce inseamna ca este imposibil ca cineva sa se fi masturbat pe pantalonii acelei fetite.
Nu stiu, habar n-am.

De-asta iti spun, e o chestiune de zile pana ajung la el. Crede-ma ca au tot interesul s-o faca, avand in vedere ca au luat-o in freza politistii. Si o vor face! In momentul asta sunt cu toate trenurile puse sa gaseasca acel om. Si-l vor gasi.
Pe mine nici nu ma intereseaza.

Dar, daca-l gasesc pe acel om, s-ar putea ca el sa nu procedeze cum faci tu acum.
Adica?

Adica s-ar putea sa te infunde si mai rau.
(pauza) Cum? Nu inteleg, cum sa ma infunde?

Adica sa spuna in declaratii ca ai facut mai mult decat perversiuni si nu stiu ce… Cine stie cate poate sa-ti puna in carca.
Adica, cum ar veni el sa zica ca a fost complice atunci, in momentul ala? La fapta pe care am facut-o eu?

Da, si asta. S-atunci esti bagat la… Ti se agraveaza fapta, ca e in grup.
Da, dar nu ar putea sa zica fara dovezi. Eu asa stiu.

Da’ e cuvanul tau impotriva cuvantului lui. Si la cuvantul lui se adauga si acea urma de sperma. Dovada clara ca a fost acolo.
Nu stiu… Nu inteleg. Totul se aduce impotriva mea, dar in apararea mea, cand incerc sa ma apar eu, nu se poate nimic, doar decat prin declaratii…

Pentru ca nu vrei sa te aperi, Robert!
Da’ daca n-am cu ce!

Pai tu pana acum nu te-ai aparat! Tu pana acum ai aparat pe altul! Pe tine nu te-ai aparat.
Si cum sa ma apar eu? Cum as fi putut sa ma apar eu pana acum, daca totul se facea impotriva mea? Daca io ziceam ceva, zicea ca nu-i adevarat, stai asa.

Se facea impotriva ta, pentru ca tu spui ca esti singurul vinovat. Dar atata vreme cat exista unul, si tu negi ca exista acel om, e normal ca tu sa fii singurul vinovat.
Da’ si daca cu adevarat n-a fost acea persoana…

Si ce cauta urma aia acolo? Daca n-o gaseau, crede-ma ca nimeni nu-ti inventa vreun complice. Nu avea acest interes! Ala a fost ghinion - murdaria de pe pantaloni.
Sa zicem ca gaseste persoana si el sa zica ca a fost in ziua aia complice. Pentru ce sa zic eu asta? Daca el n-a fost in ziua aia? Cu mine complice.

Pot exista diverse metode ca el sa spuna treaba asta, dar ma indoiesc ca acel copil, daca ar fi fost agresat sexual in alta zi - si tu o cunosti pe Larisa mai bine decat o stiu eu, din povestile parintilor - , nu i-ar fi spus mamei ei de treaba asta… Logic, nu? Deci copilul a fost clar agresat sexual in aceeasi zi. Daca tu aveai incredere si stiai ca Larisa nu spune, o lasai sa plece. Corect?
Da’ cei care au gasit proba aia pe pantaloni sau pe bluza au si specificat de cand este?

Logic ca e din aceeasi zi.
Da’ nu neaparat din aceeasi zi. Nu cumparase in ziua aia pantalonul. Nu era prima data cand il imbraca. Sau bluza, sau…

Auzi, da’ tu ce crezi, ca Larisa Chelaru era ciuca bataii…
Mi s-a mai zis o data…

Chiar crezi ca a avut atata ghinion incat sa intalneasca doi agresori sexuali pe aceeasi scara sau in acelasi oras?
Da’ asta nu stie nimeni! Nici io, nici dvs., nici altul nu poate sa stie.

Nici pe Discovery n-am vazut asa ceva… Sunt sanse mult mai mari ca omul acela sa fi fost complicele tau, decat ca fata sa fi fost agresata de doi oameni care sa nu fi stiut unul de altul. Nu se poate asa ceva…
Da’ nu in aceeasi zi, ma refer.

II spunea mama-sii, crede-ma ca ii spunea. D-aia nici tu nu ai lasat-o sa plece. Pentru ca erai sigur ca ii va spune. Da?
Asta asa e.

S-atunci inseamna ca a fost ori in acelasi timp cu tine…
Nu, deci in acelasi timp cu mine nu a fost.

Fratele tau unde era in acea zi?
La serviciu.

Are alibi...
Are!

Si tatal tau?
Tot la servciu. Si el are alibi.

Asculta, e si asta o varianta... Complicele tau mai respira?
(se face ca nu intelege) ...

Mai e cald? Sau e rece de tot?
O fi cald, nu stiu... Daca nu stiu cine e?

Robert, pentru unul ca tine, cu ceea ce ai facut, viata in penitenciar nu e deloc usoara. Iti spun si de ce: cei mai periculosi infractori, criminali in serie, au poate un copil acasa si se gandesc ca, in timp ce ei stau la racoare, vine unul ca tine si-i batjocoreste...
Stiu... Cat am fost pe peniteciar, cand ne scoteau la aer, aflasera cine sunt si ce-am facut si strigau pe geamuri la mine "A venit Larisa"!

O sa ajungi sa-ti doresti Robert si cu luna de zile mai putin sa fii primit condamnarea! Poate sa ascunzi, unde ti-oi ispasi pedeapsa, ceea ce ai facut. Sa spui ca esti condamnat pentru o talharie.
Da’ nu se poate asta, toata lumea ma cunoaste!

Pai, poate ai norocul sa te trimita la vreo inchisoare din "Cuca Macaii"...
Nu vreau io, vreau sa raman in Iasi. Aici sunt aproape de familie, de oras. Baietii din camera mi-au spus sa cer sa fiu inchis singur intr-o celula sau...

Da’ ce crezi, ca-i hotel?
- Sau sa fiu in camera cu alti doi-trei, condamnati pentru aceleasi fapte. Dar cred ca tot se afla, ca vorbesc intre ei acolo.

TAVALUGUL
Datoria unui jurnalist este sa prezinte adevarul. Nu bag mana in foc pentru nici una din afirmatiile lui Robert Ciobanu. Nu garantez nici macar ca, atunci cand era mic, voia sa se faca politist... El sustine ca i se refuza vorbitorul, insa surse din Parchet ne-au declarat ca, in realitate, in trei luni si jumatate de cand este inchis, nimeni nu a facut cerere sa-l viziteze. Pachete ii trimit, dar doar atat.

In plus, Robert Ciobanu a fost nesincer cu propriul avocat, negandu-i agresiunea sexuala. I-am reprosat asta in partea interviului care s-a derulat cu reportofonul inchis si a dat-o la intors: "I-am spus ca poate, din greseala, am violat-o cu degetul!".

Crima pe care a comis-o n-a nenorocit numai familia Larisei sau pe a lui. In ianuarie 2006, conducerea IJP Iasi a fost decapitata; o luna mai tarziu, Consiliul de Disciplina al IJP Iasi a luat masuri drastice impotriva judiciaristilor implicati in acest caz: un ofiter destituit, doi subcomisari schimbati din functiile superioare, un ofiter atentionat si altul privat de dreptul de a avansa in grad. S-a spus atunci ca sanctiunile au fost dictate la presiunea mass-media. care au cerut sau sugerat asta. Stim tot ce s-a scris despre acest caz - si intuim si care din condeie a stropit cel mai urat cu cerneala in jur - , insa stim si ca nici un unul dintre jurnalistii revoltati nu avea habar ca la 8 ianuarie, cand ministrul Blaga a anuntat destituirile, rezultatele ADN nu erau gata! Ni s-a spus: "Ancheta este in derulare, investigatiile continua", dar nu puteam banui ca la 11 zile de la gasirea cadavrului, cele mai importante mijloace de proba nu erau inca gata. Este poate vina noastra ca nu ne-am gandit sa intrebam...

Si pentru asta, macar acum, la trei luni dupa "executia" politistilor, ne cerem iertare fata de ei. Fata de acei profesionisti care n-au avut nici o vina in acest caz, pentru ca au fost si cativa oameni ai legii care au comis greseli elementare...

Culmea ironiei, unul dintre judiciaristii maziliti pe nedrept se ocupa in continuare de cazul Larisei. Si conduce investigatiile care vor duce la prinderea coautorului. Dintre toti polistitii romani, e poate cel mai motivat sa faca asta. Ti-am dat o veste trista, Robert! Primul cerc de suspecti, cel al vecinilor din Lunca Cetatuii - in care se afla si fratele Larisei - a trecut testul ADN. S-a trecut deja la cel de-al doilea cerc, mai largit. Din el face parte si fratele lui Robert Ciobanu, iar rezultatele analizelor trebuie sa soseasca saptamana asta. Daca e cazul, cercul se va largi si vor fi testate ADN toate persoanele de sex masculin cu care Robert Ciobanu a avut de-a face vreodata.

Cum iti tot repetam, Robert, e doar o chestiune de zile... Poate si mai putin, caci unul dintre voi doi, tu sau complicele, va pricepe in cele din urma ca trebuie sa-si salveze pielea si va marturisi!
×