x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bogdan Olteanu: "E o făcătură"

Bogdan Olteanu: "E o făcătură"

de Monica Iordache Apostol    |    21 Apr 2007   •   00:00
Bogdan Olteanu: "E o făcătură"

Liberalii au negat categoric existenţa proiectului de lege prezentat de Videanu. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, l-a catalogat drept "o făcătură" şi a adus ca argument faptul că, în cazul unor alegeri prezidenţiale anticipate, legea actuală nu se aplică, deci nu are sens o modificare a unei legi care nu are aplicabilitate în această situaţie.

Liberalii au negat categoric existenţa proiectului de lege prezentat de Videanu. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu (foto), l-a catalogat drept "o făcătură" şi a adus ca argument faptul că, în cazul unor alegeri prezidenţiale anticipate, legea actuală nu se aplică, deci nu are sens o modificare a unei legi care nu are aplicabilitate în această situaţie.

"Legea privind alegerea preşedintelui, adoptată în 2004, nu cuprinde reglementări referitoare la alegerile prezidenţiale anticipate şi nu se va aplica în ipoteza în care vom avea alegeri prezidenţiale anticipate. Atunci, Guvernul va trebui să elaboreze un proiect pentru alegeri prezidenţiale anticipate pe care să-l trimită Parlamentului spre dezbatere şi aprobare", a spus Olteanu. Acesta a precizat că viitorul proiect va fi pur etnic şi nu va cuprinde "asemenea opţiuni politice". "Este evident că documentul care a fost prezentat de Adriean Videanu ne arată teama reprezentanţilor PD şi a preşedintelui Băsescu faţă de propria afirmaţie că va demisiona", a spus Olteanu, adăugând că gestul lui Videanu înseamnă căutarea încă unui pretext pentru a se renunţa la anunţata demisie.

şi secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a precizat că proiectul de act normativ privind alegerea preşedintelui României nu se află pe agenda sau circuitul de avizare al Guvernului, fiind, poate, "uşor fabricat". Bolojan a spus că hârtia prezentată de Videanu nu are nici un element de identificare, adică număr de înregistrare sau semnătură. Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut şi el că nici în partid sau în grupurile parlamentare nu s-a discutat niciodată despre un asemenea proiect.

×
Subiecte în articol: eveniment