x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dorinţele pot schimba lumea

Dorinţele pot schimba lumea

de Simona Chiriac    |    09 Mai 2010   •   00:00
Dorinţele pot schimba lumea
Sursa foto: Tudor Cireş/

Ce aţi face dacă într-o zi vi s-ar împlini orice dorinţă? Pur şi simplu, să închideţi ochii şi să vă lăsaţi imaginaţia să zburde departe. Ei bine, aveţi în faţă lampa lui Aladdin. La ce îndrăzniţi să visaţi?



Ce ai putea să-i ceri ceri lui Jafar, duhul din lampa lui Aladdin? Să te laşi învăluită în aura de magie a celui mai scump parfum din lume. Să fii una dintre cele zece femei norocoase care vor simţi pe piele o aromă care îţi susură la ureche rafinament, lux, mister. Clive Christian No.1.

Parfumul reprezintă armonizarea celor mai preţioase ingrediente din întreaga lume. Iar dacă această aromă ar fi fost creată cu sute de ani în urmă, ne-am fi putut închipui astăzi călătoria cămilelor prin ţara nispurilor, cărând în spinare mosc şi ambră. Sau poate corăbii înfruntând stihiile, purtând în pântece vase cu uleiuri nepreţuite. Dar cum parfumul acesta atât de râvnit a fost creat special pentru femeile moderne, ne vom gândi la alchimia din laboratoare.

Combinaţii de ingrediente, încercări, aspiraţii din ce în ce mai înalte. Note de început de ananas din insule exotice, prune şi piersică albă. Un val de miresme florale - petale de trandafri scuturate de rouă, iasomie exotică, ylang ylang, garoafă şi iris. Note finale de vanilie, răşini aromate, seminţe de tonka şi ulei de cedru.

Esenţa de parfum este încastrată într-o sticlă preţioasă de Cristal Baccarat, decorată cu un diamant de cinci karate. Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a a primit la marcarea a 50 de ani de domnie un astfel de parfum încastrat într-o sticluţă de diamant în formă de tiară. Este cu adevărat un parfum care creează o stare specială, romantism în esenţă pură. Preţul însă îţi dă fiori: 170.000 de euro.

Cea mai scumpă apă de colonie a fost scoasă pe piaţă de aceeaşi casă de parfumuri, mizându-se de această dată pe esenţe fructate de limete, pere bergamote, mandarine siciliene şi cardamom, florale de nuferi, trandafiri, iasomie şi ylang ylang, pentru ca nota finală să fie dată de exotismul santalului, al cedrului şi al ambrei. "Alchimiştii" din laboratoare au nevoie de aproape o jumătate de an pentru a pune la punct aroma acestei colonii perfecte. 650 de euro este preţul acestui parfum seducător.

Sau poate veţi dori să aveţi cel mai catifelat, strălucitor şi irezistibil corp din lume. Pentru aceasta există un tratament despre care se spune că poate face minuni. Un tratament SPA la fel de eficient ca o îngheţată într-o zi caniculară de vară. Puţinele centre din lume care oferă acest tratatament vor folosi ingrediente din întreaga lume. Mai întâi apă de mare desalinizată din exoticul Hawaii peste care se adaugă apă pură de la poli.

Urmează apoi cele mai neobişnuite arome: un sortiment de miere extrem de rar, foarte bogată în substanţe antioxidante, ce poate fi găsit doar în Munţii din Peninsula Arabică, sare roz din Peru (despre care se crede că înmoaie şi catifelează pielea), unt din nuci illipe (originare din India şi procesate manual pentru a conferi elasticitate pielii), ulei de jojoba, esenţe aromate de grapefruit, lotus şi, partea cea mai irezitibilă, aur de 24 de karate. Pentru "numai" 50.000 de euro, frumuseţea se află la câteva clipe distanţă de dumneavoastră.

Iar dacă toate acestea sunt mult prea costisitoare, vă puteţi gândi la o vacanţă undeva departe. Un apus de soare deasupra mării şi un val ce se izbeşte uşor de stâncile ce se întrezăresc la suprafaţa mării. Poţi să simţi parfumul mării, crusta scoicilor... Lampa lui Aladdin poate îndeplini orice dorinţă...

×
Subiecte în articol: esenţe tari