x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special George Simion, pe urmele „martirului” Liviu Dragnea

George Simion, pe urmele „martirului” Liviu Dragnea

de Ion Alexandru    |    15 Aug 2023   •   08:20
George Simion, pe urmele „martirului” Liviu Dragnea

Liderul AUR, George Simion, preia discursul fostului președinte PSD Liviu Dragnea și face o declarație aproape copiată dintr-o afirmație făcută de acesta din urmă în 2018.

 

Simion susține că ia în calcul și o eventuală „eliminare fizică” a sa, deoarece, în România, este „un sistem de teroare”. Politicianul mai afirmă că este un adversar al lui George Soros, personaj despre care, în urmă cu câțiva ani, vorbea și Liviu Dragnea că s-ar afla în spatele campaniilor îndreptate împotriva lui. Ex-liderul PSD acuza, în 2018, operațiuni de intimidare, urmărire și filaj îndreptate împotriva sa, lucru afirmat, zilele trecute, și de președintele AUR.

 

„Am ajuns să facem strategiile AUR departe de zonele în care există semnale GSM”, a declarat, la finalul săptămânii trecute, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, în cadrul unei emisiuni televizate, adăugând că trăim într-un sistem de teroare, în care este posibil orice, inclusiv eliminarea fizică.

„Suntem singurul partid antisistem. Acest lucru nu este acceptat de către cei care vor ca românii să rămână iobagi, în poziția «ghiocelului» la Bruxelles. Vom lupta până la capăt - ori ei, ori noi”, susține George Simion. Acesta a afirmat: „Mă urmăresc mașinile oriunde mă duc. Am ajuns să facem strategiile AUR departe de zonele unde există semnale GSM. Telefoanele îmi sunt ascultate. (…) Noi nu o susținem nici pe doamna Pippidi, nici pe Macovei, care a avut grijă de ONG-ul lui Soros. Suntem în totală opoziție cu George Soros, care lucrează de partea globalistă a lumii. Noi suntem alături de conservatori, suveraniști, patrioți”.

Mai departe, Simion arată: „Soros a făcut multe rele. A promovat această ideologie împotriva firii și în America, și în Europa. El, împreună cu fiul său, ar trebui să se retragă și să nu mai promoveze astfel de ideologii. Încearcă să convingă copiii că pot apela la schimbul de sex. În Norvegia și în alte state încearcă să creeze instituții care fură copiii”.

 

Ambii se declară adversarii lui Soros

 

Aceste declarații seamănă flagrant cu unele afirmații făcute, în urmă cu mai mulți ani, de fostul președinte al PSD Liviu Dragnea. În august 2018, Dragnea spunea, într-o emisiune la Antena 3, că în cursul anului 2017 a fost ținta unei tentative de asasinat, iar cei care l-au luat drept țintă ar fi fost patru cetățeni străini care ar fi stat în România timp de trei săptămâni. Acești prezumtivi asasini ar fi fost plătiți „de un om foarte celebru în lume”.

„Am avut o tentativă de asasinat, anul trecut. Au venit patru străini, au stat la Athenee Palace, au stat trei săptămâni aici. Am scăpat! Au ajuns în preajma mea. Știu că s-a anchetat acest lucru, dar nu știu ce s-a întâmplat mai departe. Suntem într-un stat paralel”, declara, atunci, Liviu Dragnea.

În 2017, și Dragnea l-a acuzat pe miliardarul George Soros că s-ar afla în spatele campaniilor mediatice și sociale îndreptate împotriva sa, inclusiv că ar fi răspândit, cu ajutorul ONG-urilor, minciuni, cum ar aceea că ar deține proprietăți imobiliare în Brazilia. „Eu am ceva cu Soros. Acest om, fundațiile și structurile sale, pe care le finanțează încă din 1990, a finanțat răul în România. A finanțat acțiuni care nu au făcut bine României”, spunea, la acel moment, fostul lider PSD.

Ca și George Simion, în 2023, Liviu Dragnea preciza, în 2017, că se simte urmărit și filat. „De fiecare dată când ieșeam în spațiul public, eram privit cu o anumită insistență, oarecum profesională. Știam că sunt filat. Aveam o mașină. Începusem să mă uit în spate și eu, și șoferul meu. Într-o seară, eu eram la volan - eram pe o străduță în zona 13 Septembrie -, am oprit și au încercat să mă blocheze. Mașinile respective nu aveau numere de înmatriculare. După Irina (fosta parteneră de viață a lui Liviu Dragnea - n.red.) e o mașină care a mers chiar până la țară, acum două săptămâni”, adăuga ex-liderul PSD.

 

Acuzații dure între cele două personaje politice. Mărul discordiei - Florian Coldea

 

Dincolo de discursurile aproape identice ale celor două personaje politice, între Dragnea și Simion pare a exista un conflict mocnit. Spre exemplu, liderul AUR susține, cu un an înainte de alegerile din 2024, că partidul pe care îl conduce are în spate „patrioții români, oameni care gândesc, care nu vor vota cu PNL și PSD. Așa se întâmplă și în Italia, Polonia, Ungaria. La anul, va fi așa și în SUA și România. Este război între forțele globaliste și cele conservatoire”.

Liviu Dragnea a declarat însă, în urmă cu câteva luni, că în spatele AUR s-ar afla cu totul altcineva. „Mentorul AUR este Florian Coldea (ex-directorul adjunct al SRI - n.red.). Coldea mi-a spus. Prima discuție despre George Simion am avut-o cu Kelemen Hunor, prin 2014-2015. Mi-a zis că unul dintre oamenii pe care îi folosește SRI să atace maghiarimea este George Simion. La câteva zile, l-am întrebat pe Florian Coldea și a zis că «da». Acest băiat nu va putea să scape niciodată de legăturile cu Florian Coldea. (…) Coldea mi-a spus că Simion este omul lui, că primește de la SRI informații adevărate și importante și că, la momentul potrivit, va fi folosit în politică, ceea ce s-a și întâmplat”, a afirmat Liviu Dragnea într-o emisiune.

În replică, George Simion a precizat că îl sfătuiește pe Liviu Dragnea „să nu mai gătească cu ciuperci, se pare că unele sunt halucinogene”. „Niciodată nu m-am întâlnit cu Florian Coldea. În schimb, știm cine s-a întâlnit: domnul Liviu Dragnea”, a reacționat liderul AUR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: george simion urmarit liviu dragnea