x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Kamala Harris, de partea Ucrainei și a NATO

Kamala Harris, de partea Ucrainei și a NATO

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2024   •   10:30
Kamala Harris, de partea Ucrainei și a NATO
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele SUA și candidatul democrat la președinție Kamala Harris a declarat joi, în discursul său din cadrul Convenției Naționale Democrate, că va fi alături de aliații NATO și de Ucraina, dacă va deveni președinte, relatează Reuters.

Harris a dat asigurări în discursul său de acceptare a candidaturii, că va rămâne alături de aliații NATO și de Ucraina, dacă va deveni președinte al SUA.

Dacă va reuși, Harris va intra în istorie ca prima femeie aleasă președinte al Statelor Unite.

Ea a descris alegerile din 5 noiembrie ca fiind „o oportunitate prețioasă și trecătoare de a trece peste amărăciunea, cinismul și bătăliile divizatoare din trecut. O șansă de a trasa o nouă cale de urmat”.

Harris a făcut o serie de contraste cu Trump, acuzându-l că nu luptă pentru clasa de mijloc, că plănuiește să promulge o creștere a impozitelor prin propunerile sale tarifare și că a pus în mișcare sfârșitul dreptului constituțional la avort prin alegerile sale pentru Curtea Supremă a Statelor Unite.

Harris a menționat recenta hotărâre a Curții Supreme cu privire la imunitatea prezidențială și riscurile pe care le-ar genera dacă Trump ar obține din nou puterea.

„Imaginați-vă-l pe Donald Trump fără bariere de protecție”, a spus ea.

Trump, care a promis să răspundă discursului lui Harris în timp real, a postat o serie de mesaje pe Truth Social în timp ce aceasta vorbea despre el, printre care „Ea reprezintă Incompetența și Slăbiciunea - Țara noastră este ridiculizată în întreaga lume!” și „Ea nu va fi niciodată respectată de tiranii lumii!”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kamala harris ucraina nato presedinte sua