x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Leonard Doroftei - Viata mea?! O cafea tare

Leonard Doroftei - Viata mea?! O cafea tare

de Loreta Popa    |    09 Iul 2006   •   00:00

Rar mi-a fost dat sa cunosc un om de o asemenea modestie, precum Leonard Doroftei. Credeam ca va fi greu sa-l abordez, dar atitudinea sa deschisa m-a cucerit definitiv.


Rar mi-a fost dat sa cunosc un om de o asemenea modestie, precum Leonard Doroftei. Credeam ca va fi greu sa-l abordez, dar atitudinea sa deschisa m-a cucerit definitiv.

Ce inseamna calatoria vietii pentru Leonard Doroftei? Un drum plin de provocari, visuri, sperante, despartiri, bucurii. Artele martiale i-au umplut copilaria. Dupa ce a vazut primul film cu Bruce Lee, si-a dorit sa fie ca el. L-a inspirat, dar in acelasi timp uita sa-si numere vanataile.

"Am calatorit de foarte multe ori cu trenul, mai ales cand mergeam in cantonamente. Prin anii ’80, va dati seama ce mijloace erau atunci, friguroase, nu aveau lumina. Am circulat cu trenul in Ungaria, Polonia. Oamenii se leaga unul de altul, raman prieteni atunci cand merg cu trenul. Depinde ce fel de om esti."

STATIE. "Nu am coborat mereu in statiile bune pentru mine. Dar am prins un tren din care nu m-am mai dat jos, la o statie importanta: Budapesta. Atunci cand am semnat la profesionisti. Am coborat unde a trebuit, am coborat la profesionisti si mi-am schimbat viata. Am prins ultimul tren. Exact la timpul potrivit, daca pierdeam atunci cred ca nu mi s-ar mai fi oferit o alta sansa. Datorita acelui tren sunt astazi cine sunt. Am fost curios. Curios sa cunosc, curios sa aflu cat mai multe.

Daca as fi fost asa curios si la scoala ar fi fost mult mai bine. Dar cu siguranta voi fi langa familia mea si voi indrepta pasii copiilor mei catre scoala. Cel mic a obtinut patru premiul I. Si este doar in clasa I. Capacitate maxima, trei premii la olimpiada. Cel mare a luat mentiune, cu o medie de 9,38, ganditi-va ca l-am adus aici in ultimul trimestru din clasa a IV-a.

Am plecat in Canada cu el cand avea 2 ani si jumatate, cand abia lega doua, trei cuvinte. Acolo a invatat in franceza, limba lui oficiala este franceza. Aici munceste foarte mult si a terminat cu 9,38. Sunt foarte mandru de el. Este la un liceu unde premiul I a fost 10 pe linie. Am fost solicitat in cadrul mai multor campanii, am fost in licee si le-am vorbit elevilor despre violenta. Am raspuns cu promptitudine, de fiecare data. Atat am putut sa fac.

Duminica ne trezim, ne uitam la desene cu copiii, stam de vorba si vedem unde fugim. Mergem la restaurant sa luam masa, ori plecam la Bucuresti sa vedem un film, ori plecam la munte. Acum, ca a venit vara, este frumos. Mergem la piscina, avem una la Ploiesti, extraordinara. Avem locuri frumoase unde sa mergem. Totusi, este dificil cu trei copii, dar noua ne place sa fim impreuna. Ar fi mult mai simplu sa-i iau pe baieti la un fotbal, dar nu ne simtim bine daca nu suntem cu totii.

Suntem o familie, iar dupa 11 ani eu si sotia mea suntem mai indragostiti ca la inceput. Pentru mine casa este absolut totul. Cand ai spus acasa, pentru mine, Leonard Doroftei, ai spus totul. Mi-am consumat energia negativa in sala de antrenament. Acasa sunt calm si eman doar energie pozitiva. O casa are nevoie de caldura si iubire. Fiecare spera la ce crede ca este mai bine pentru el."

RESPECT. "Viata mea de pana acum este o cafea tare, fara zahar. Superdura, fara frisca, fierbinte. Sigur, depinde cum privesti lucrurile, ce vezi in aceasta calatorie a vietii. Poti vedea si lucruri frumoase, dar poti vedea si lucruri urate. Trebuie sa selectezi din ele, nu trebuie sa dai totul jos din tren o data cu tine. Atunci cand cobori la destinatie, lucrurile urate trebuie sa le lasi sa plece mai departe. Sunt un copil amarat, care nu stia sa mearga pe strada, dar care a avut respect pentru oameni. Am reusit sa ma tin de promisiune. Cand am dat de greu mi-a fost rusine sa-i dezamagesc pe cei din jurul meu."

Intotdeauna o casa are nevoie de o atmosfera calda si primitoare, crede Leonard Doroftei. Daca locuinta nu te atrage, poate ca are nevoie de redecorari majore. Copiii sunt pe primul plan si ei reprezinta absolut totul pentru fostul mare boxer
"Nu ne simtim bine daca nu suntem cu totii. Suntem o familie, iar dupa 11 ani suntem mai indra-gostiti ca la inceput"
Leonard Doroftei despre familie

Duminica se trezeste, se uita la desene cu copiii, sta de vorba si apoi decide impreuna cu sotia ce fac cu restul zilei. Merg la Bucuresti sa vizioneze un film, pleaca la munte sau sta acasa sa gateasca ceva bun. Totul numai in familie. Acasa e locul lui preferat
"Sigur, depinde cum privesti lucrurile, ce vezi in aceasta calatorie a vietii. Poti vedea si lucruri frumoase, dar si lucruri urate"
Leonard Doroftei despre viata
×
Subiecte în articol: doroftei leo