x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Michael Jackson, ultimele ore din viaţă

Michael Jackson, ultimele ore din viaţă

de Veronica Micu    |    29 Iul 2009   •   00:00
Michael Jackson, ultimele ore din viaţă

"Lui Michael i s-a administrat Propofol pentru a adormi. O perfuzie intravenoasă care ţinea loc şi de ceas deşteptător. Odată oprită, Michael se trezea şi era gata pentru a începe o nouă zi". Pentru Michael Jackson nu era decât o noapte obişnuită.



Copiii erau înveliţi, în paturile lor, iar el încheiase încă o zi plină, cu repetiţii obositoare. Nu vroia decât să se odihnească. Numai că megastarul, care suferea de insomnie cronică, nu putea adormi. El trebuia să fie adormit. Aşa că Michael i-a cerut doctorului său să i se administreze Propofol, medicamentul lui preferat, scrie mirror.co.uk. O rutină care dura de doi ani de zile. Michael folosea anestezicul ca şi ceas cu alarmă, cerându-i medicului să-i fie îndepărtată perfuzia la o oră anume, atunci când cântăreţul era gata pentru o nouă zi. Dar, aşa cum toată lumea ştie, în data de 25 iunie, Regele muzicii Pop nu s-a mai trezit.

Conrad Murry, doctorul megastarului, i-a administrat anestezicul cu puţin timp înainte de miezul nopţii, în acelaşi mod în care o făcuse de nenumărate ori. Dar ceva grav s-a întâmplat, cauzând moartea starului american. Ce anume s-a întâmplat este un mister, un mister pe care poliţia din Los Angeles este nerăbdătoare să-l desluşească. 

Unul dintre cei care anchetează cazul a confirmat deja că Murray a recunoscut că i-a administrat Propofol megastarului. O ipoteză la care poliţiştii lucrează este aceea că doctorul ar fi adormit în acea noapte, iar, când s-a trezit, Michael era deja mort. Interesant este că echipamentul necesar atunci când este administrat puternicul anestezic lipsea din camera lui Michael. Un echipament care, dacă ar fi fost prezent, i-ar fi putut salva viaţa.

Murray nu a folosit nici aparatul care măsoară pulsul pacientului şi nici cel care măsoară nivelul oxigenului. Ambele echipamente sunt prevăzute cu o alarmă care se declanşează dacă pulsul scade prea mult sau dacă respiraţia încetineşte. Dacă teoria anchetatorilor, potrivit căreia Murray ar fi adormit după ce i-a aşezat perfuzia megastarului, ar fi adevărată, atunci prezenţa celor două aparate ar fi putut să declanşeze alarma, iar medicul s-ar fi trezit. Numai că aparatura a lipsit cu desăvârşire. Iar, odată trezit, Murray nu a făcut decât să constate că Michael nu mai avea suflare.

Cum nimeni din casă nu ştia de tragedia care tocmai se petrecuse, doctorul a încercat să-l resusciteze pe Michael. Pe pat. După ce a constatat că nu primeşte niciun răspuns, doctorul l-a mutat pe podea şi a continuat să-i facă resuscitarea cardio-pulmonară. După 30 de minute, văzând că Michael nu dă niciun semn de revenire, Murray a strigat la unul dintre bucătari ca să cheme ambulanţa. Doctorul susţine că liniile telefonice fuseseră oprite din motive de securitate. Iar motivul pentru care nu a sunat de pe telefonul mobil personal a fost că nu cunoştea adresa întreagă a megastarului. Singurul care a depăşit cu calm situaţia a fost Alberto alvarez, garda de corp a lui Michael Jackson. Bărbatul a sunat la 911 şi a spus operatorului că "aici este un domn care are nevoie de ajutor şi care nu poate respira". Nici o secundă nu s-a gândit să dezvăluie identitatea celui căruia îi era angajat.

Paramedicii s-au grăbit la adresa respectivă şi l-au găsit pe Michael întins pe podea. Au realizat imediat că Michael era mort, însă doctorul Murray, cu autoritate în faţa lor, a insistat ca aceştia să continue resuscitarea. În timpul tragediei, cei trei copii ai megastarului, Prince, Paris şi Blanket au fost ţinuţi departe de tatăl lor. Într-un final, Jackson a fost luat cu o targă, i s-a ataşat o mască de oxigen şi a fost dus la spital. În mai puţin de o oră, cu cei dragi alături de megastar, doctorul a anunţat moartea celui care a fost Regele muzicii Pop.

La fel ca în orice caz similar, poliţia a fost anunţată iar detectivii trimişi în casa lui Michael, locul unde şi-a dat ultima suflare. Primul lucru care i-a lovit pe anchetatori a fost căldura sufocantă din interiorul reşedinţei. Michael, vizibil slăbit, se plângea mereu că îi este frig. Celor din staff li s-a spus să menţină sistemul de încălzire deschis tot timpul. Nu mai conta că cei angajaţi abia suportau căldura. Important era ca Michael să fie fericit.

BIZAR

Detectivii au ajuns la ultimul etaj al reşedinţei, acolo unde dormea familia. Aici nu avea acces decât Michael, copiii şi doctorul Murray. Dormitorul megastarului era precedat de multe alte încăperi, o zonă care, potrivit detectivilor, semăna cu o adevărată unitate medicală. Trei rezervoare de oxigen erau fix lângă patul lui Michael, alături de o perfuzie. O păpuşă de porţelan trona nepăsătoare pe aşternutul megastarului, iar pe pereţi erau lipite 20 de hartii cu mesaje. Pe una dintre ele scria: "Copiii sunt dulci şi inocenţi".

A mai fost descoperită o ascunzătoare plină cu medicamente, printre care şi Propofol şi alte 15 tuburi de oxigen. Detectivii încearcă acum să determine numărul şi numele doctorilor care i-au mai administrat medicamente lui Michael. Avocatul lui Conrad Murray a declarat că doctorul "nu a prescris şi nici administrat vreun medicament care să-l fi ucis pe Michael Jackson". Ulterior, acelaşi avocat, a spus că nu mai comentează nimic până nu este gata rezultatul toxicologic: "Cu toţii trebuie să aşteptăm aceste rezultate care, din păcate, întârzie mult prea mult. Când vom avea toate datele, lucurile vor deveni mai clare. Aşa s-a întâmplat mereu şi aşa se va întâmpla şi în cazul lui Michael Jackson".

Sursa foto: www.mirror.co.uk 

×