x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parfumuri ca o sărbătoare

Parfumuri ca o sărbătoare

de Carmen Plesa    |    14 Dec 2008   •   00:00
Parfumuri ca o sărbătoare

Sticluţe-bijuterie, zâne, prinţese, note de ghimbir şi flori de iarnă pentru parfumuri de sărbătoare magică. Sărbătorile aduc de la casele de parfumuri ediţii speciale, amintind de nopţi fierbinţi şi aromele Crăciunului, în sticluţe de poveste.



Armani Code Mirror Edition a fost lansat special pentru această iarnă într-un flacon cu o oglindă şi un design neobişnuit – metal decorat cu flori. Parfumul este însă acelaşi Armani Code creat în 2006. Notele care îl compun sunt cele de flori de portocal, vanilie de Madagascar şi miere.

"Poţi să-i uiţi numele unei femei, trăsăturile sau povestea, dar dacă îţi aminteşti parfumul ei, acea femeie pe care ai întâlnit-o, ai iubit-o sau ai pierdut-o, era parfumată cu Eau du Soir." Această îndrăzneaţă ediţie limitată de la Sisley, botezată Eau du Soir, vine într-un flacon de cristal care aminteşte de luxul sofisticat din vechea Europă Centrală. Parfumul echilibrează notele citrice cu cele chypre, pe o bază de ambră şi mosc.
Îmbrăcat în roşu şi auriu, înveselit de efervescenţe holografice, care se ridică din flacon precum dintr-un pahar de şampanie, parfumul Red Door Shimmer de la Elizabeth Arden captează strălucirea sărbătorilor de iarnă. Este inspirat din clasicul Red Door de la Arden şi este un parfum floral-oriental modern, din care transpar mai întâi notele de pere japoneze, frunze de yuzu, mure şi piper verde. În inima parfumului sunt gardeniile, liliacul de Casablanca şi bujorul. Baza e alcătuită dintr-un amestec cald de seminţe de tonka, ambră roşie, mosc, lemn de santal şi vetiver.

LUX... E sărbătoare! – spune şi Christian Lacroix, în C’est la Fête Patchouli. Un parfum baroc, într-o prezentare jucăuşă şi arzătoare, dominat de note lemnoase. Paciuliile sunt îmblânzite de lemnul de santal şi încălzite de notele ambrat-vanilate ale seminţelor de tonka. Iasomia şi notele citrice aduc prospeţime întregului. Flaconul parfumului e o combinaţie de violet şi negru, iar cutia e decorată cu un coral.

... ŞI POVESTE. Zânele sunt o temă preferată în colecţia de bijuterii de la Van Cleef & Arpels, iar pentru această iarnă o zână îşi face apariţia şi în unul dintre parfumurile acestei case. Féérie este un parfum dulce, lemnos-floral, într-o sticlă ce evocă o piatră preţioasă albastră. Capacul argintiu al sticlei are forma corolei unei flori, pe care e aşezată o mică zână înaripată. Buchetul parfumului e uşor, compus în jurul violetelor, înconjurate de note fructate verzi, cu o urmă de mosc şi de mure, toate încheiate într-o bază lemnoasă dulce.
Pentru Sărbători, Thierry Mugler a pus clasicul său Angel într-o cutie-cadou, botezată "Kiss of an Angel". Pe lângă parfumul-stea în tonuri de argint şi sticlă de colecţie, cutia-cadou conţine şi un gloss transparent de buze, cu o aromă uşoară de Angel.

FLORI DE IARNĂ... Pentru iarnă, Kenzo a lansat o nouă variantă a clasicului "Flower". Compoziţia de la "Winter Flowers", o ediţie limitată, se inspiră din trei flori care cresc în sezonul rece, iar una dintre acestea este cea de spânz, numită şi "trandafir de Crăciun". Spre diferenţă de parfumul de origine, Flower By Kenzo, Winter Flowers încorporează mandarina ca notă de vârf, "trandafirul de Crăciun" ca notă de mijloc şi vanilia ca notă de bază.
De la Demeter vine pentru Crăciun un parfum unisex, în care sunt amestecate arome de sărbătoare: portocală, ghimbir şi mentă. "Christmas Tree" a fost creat pentru a aduce senzaţia de atmosferă şi spirit de sărbătoare. Sticla parfumului este transparentă şi are un desen cu un brad împodobit.

...ŞI MUZICĂ. Special pentru domni, de acest Crăciun "Fleurs du Mâle" a lui Jean-Paul Gaultier vine cu... muzică. Notele floral-aromatice ale parfumului vin împreună cu o cutie muzicală neobişnuită, din care se aude "The Entertainer" a celebrului pianist american Scott Joplin.
Pentru fetiţe, sărbătorile Disney vin cu două parfumuri-prinţese.  Note dulci, vanilate pentru "Beauty and the Beast", şi aromă de trandafir şi zmeură pentru "Sleeping Beauty".

×
Subiecte în articol: esenţe tari