x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pupată pe portofel de Cioacă

Pupată pe portofel de Cioacă

de Adriana Oprea-Popescu    |    30 Mai 2009   •   00:00
Pupată pe portofel de Cioacă
Sursa foto: Victor Stroe/JURNALUL NAŢIONAL

E blondă, tânără şi bogată. Are un suflet mare, în care Cristian Cioacă s-a strecurat încetul cu încetul, "ca un drog", mărturiseşte ea acum. L-a văzut întâiaşi dată la televizor şi nu şi l-a mai putut scoate din minte. Când el a fost mutat cu serviciul la Piteşti, s-a mutat şi ea, cu chirie, în oraşul argeşean. Să-i fie aproape. Spune că a investit în el cam 75.000 de euro. Şi-a rămas cu buza umflată...




Ligia Voinea spune că acum s-a trezit ca "dintr-un vis urât". Că nu-şi poate explica cum s-a lăsat păcălită vreme de un an şi jumătate. "Am pierdut un an din viaţă şi 75.000 de euro", mărturiseşte ea.

DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE
L-a văzut pe Cristian Cioacă într-o zi din octombrie 2007. La ştirile PRO TV. "Figura lui mi s-a părut interesantă. M-a atras la el puterea sufletească cu care depăşea acele momente grele", spune ea. Aşa că a zappat cu telecomanda, zilele următoare, până când a regăsit-o. I-a analizat mai bine trăsăturile la "Marius Tucă Show". Apoi, şi-a luat inima în dinţi şi a încercat să dea de el. A găsit, în cartea de telefon, numărul de fix de la adresa familiei Cioacă, din Piteşti. I-a răspuns mama lui Cristian Cioacă, iar Ligia i-a dictat femeii, pentru fiul ei, numărul ei de mobil, însoţit de rugămintea: "Să mă sune, vreau să-l ajut". Cioacă a sunat-o a doua zi. "De unde eşti?"

"Din Braşov", a răspuns ea. "Păi, hai să ne întâlnim", i-a propus el. Pe vremea aceea, el locuia în apartamentul din Gloriei şi era angajat al Poliţiei Braşov. S-au văzut, mai pe seară, şi aşa a început totul. "Se văita tot timpul că nu are bani, ca să-şi plătească ratele, ca să-şi crească băieţelul", mărturiseşte Ligia. Ea l-a ajutat. Mai întâi, cu sume mici, apoi a "plusat" din ce în ce mai mult.

În decembrie 2007, Cioacă a întrebat-o dacă nu vrea să-i cumpere maşina. Celebrul "Peugeot" 607, în portbagajul căruia fusese găsit sângele Elodiei Ghinescu. Maşina fusese cumpărată, în 2006, din Belgia, printr-un prieten pe care Cioacă îl avea acolo. Dăduse pe ea vreo 8.000 de euro. Ligiei i-a vândut-o, în decembrie 2007, cu... 13.000 de euro. În diferenţa de bani intra, probabil, celebritatea pe care o căpătase, între timp, autoturismul! Cioacă a primit banii în trei tranşe, mai întâi 2.000 de euro, apoi 3.000 şi, la final, grosul. Pe 18 decembrie 2007, cei doi merg la un birou de acte auto, situat vizavi de IPJ Braşov, şi încheie contractul de vânzare-cumpărare. Cioacă semnează şi sub paragraful care spune că "vânzătorul menţionat la punctul (1) - adică el, n.r. - declară că vehiculul este proprietatea sa, liberă de orice sarcini". Fals, pentru că "vehiculul" era bun dobândit în timpul căsătoriei cu Elodia Ghinescu, aşadar era proprietatea ambilor soţi şi nu putea fi înstrăinat. Nici n-a fost, decât în acte. Cristian Cioacă a convins-o pe Ligia, noua proprietară, să i-l mai lase până în martie, anul viitor (2008), căci are de făcut săptămânal drumul Braşov-Piteşti, pentru a-şi vedea fiul crescut de mama lui, la Albota. Femeia a cedat rugăminţilor, crezând că face o faptă bună. N-a mai înregistrat maşina pe numele ei, a rămas cu "fişa de înmatriculare auto", semnată în alb de Cioacă, şi cu o copie după cartea de identitate a vehiculului. Şi, fireşte, cu "contractul de vânzare-cumpărare pentru un vehicul folosit". În posesia "Peugeot"-ului n-a mai intrat nici până-n ziua de azi...    

4926-92901-scan3copy.jpg
Conform contractului încheiat între cei doi, "Peugeot"-ul lui Cioacă e de fapt al Ligiei Voinea
click pentru a mari imaginea - format pdf

"NU VREI ŞI CASA?"
În aceeaşi perioadă, văzând că are balta peşte, Cioacă îi propune Ligiei să-i cumpere şi apartamentul din Strada Gloriei. Deşi era modernizat şi avea îmbunătăţiri, apartamentul cu 3 camere era situat la ultimul etaj al unui bloc cu patru niveluri, într-o zonă slab cotată imobiliar. Pe un site cu anunţuri, Cioacă cerea pe el, în octombrie 2007, nici mai mult, nici mai puţin decât 120.000 de euro. Ligiei i-a cerut 130.000... "Am fost în acel apartament cu un agent imobiliar de la o firmă cu care mai lucrasem", spune ea. "Doamna îmi spusese chiar, înainte să intrăm în casă, că o cunoscuse pe Elodia Ghinescu. După ce a evaluat apartamentul, mi-a spus că nu face mai mult de 80.000 de euro."

Cioacă însă nu s-a lăsat, simţise "potenţialul" cumpărătorului, aşa că i-a dat Ligiei copii xerox după toate actele casei. Ea le păstrează şi acum, în amintirea unei tranzacţii care n-a mai avut loc... În ianuarie 2008, Cristian Cioacă a fost arestat în dosarul cu infracţiunile informatice, iar patru luni mai târziu s-a mutat la Piteşti.

În iunie 2008, apartamentul din Gloriei era pus sub sechestru asigurator, iar Cioacă, susţine astăzi Ligia, i-a reproşat atunci: "Vezi, dacă-l cumpărai în iarnă, n-aveau pe ce să mai pună sechestru!". "Ba aveau", crede fata, "dar puneau sechestru pe o casă care intrase deja în proprietatea mea".

"CADOURILE ELODIEI" VENEAU DE LA LIGIA
La sfârşitul lui decembrie 2007, Cioacă a ieşit la rampă cu informaţia că Elodia i-ar fi trimis cadouri de Crăciun. Un urs uriaş de pluş pentru Paty, un ceas pentru el şi o felicitare pe care scria: "Sper să-ţi găseşti liniştea pe care ţi-ai pierdut-o..." Purta ceasul la mână, ostentativ, l-a arătat întregii ţări într-o transmisie televizată în direct. Mesajul era: "Elodia trăieşte şi-mi face cadouri". I-a anunţat, în treacăt, şi pe anchetatori de acest miraculos eveniment, însă nu a insistat să depună obiectele primite, ca probe la dosar.

Astăzi, Ligia Voinea elucidează misterul apărut în jurul cadoului de Crăciun şi dovedeşte, cu chitanţe, că ea a fost expeditoarea. "Curierul era o cunoştinţă de-a mea. Eu i-am cerut să nu spună din partea cui sunt cadourile, voiam să fie o surpriză şi credeam că-şi va da seama." A doua zi de dimineaţă, aflată într-un hotel din Piteşti, a dat drumul la televizor şi l-a văzut pe Cioacă arătând ceasul camerelor de filmat. "Am rămas blocată", spune Ligia. "N-am crezut că o iasă aşa." Dar nici n-a avut curajul să-l contrazică public... Felicitarea cu "sper să-ţi găseşti liniştea..." fusese scrisă, cu majuscule, de un prieten de-al fetei, la dictarea ei, prin telefon.

UN AVERTISMENT VOALAT
În ianuarie 2008, când cu arestul, Cioacă s-a văitat, prin terţi, că nu are cu ce plăti onorariul cerut de avocatul Sorescu, pentru noul caz - dosarul DIICOT. Acesta solicitase, conform declaraţiilor lui Cioacă, suma de 3.000 de euro. Bani pe care "arestatul" i-a primit din două surse: de la doamna din Germania, cea care i-a împrumutat BMW-ul şi care l-a mai susţinut financiar, şi de la Ligia Voinea.

Tot Ligia i-a dat în noiembrie 2007 un telefon "Nokia", ultima generaţie - "costă vreo 1.000 de euro", l-a estimat Cioacă, mândru -, şi, după eliberare, când el se văita tuturor că nu mai are unitatea de calculator, un laptop. Un alt laptop primise în dar, tot atunci, şi de la avocata lui...

Povestea romanţată dintre Cristian Cioacă şi Ligia Voinea a luat o altă turnură în iulie 2008, când ea a aflat, din "Libertatea", de Mihaela Jugănaru, noua femeie din viaţa lui. Avea firmă de închiriat maşini, avea spălătorie, apăruse în ziar fotografiată pe stradă cu băieţelul lui Cioacă. Ligia a venit val-vârtej la Piteşti, să-l întrebe "ce" şi "cum". S-au întâlnit toţi trei, iar Mihaela Jugănaru, susţine Ligia, i-ar fi spus că între ei nu e decât o relaţie platonică şi că "eu trebuie să fiu insistentă şi să-l cuceresc pe Cristi, că el e timid cu femeile". De altfel, într-un interviu acordat unui ziar local în decembrie 2008, după ce un cotidian central a dezvăluit existenţa Ligiei în viaţa lui Cioacă, Mihaela Jugănaru recunoştea. "Da. O cunosc. Iar dacă este cea pe care o ştiu eu, e o fată extraordinară. Am câteva informaţii despre ea. Mi s-a părut o tipă foarte faină, la locul ei. Foarte simpatică. Şi, într-adevăr, este blondă (...).

Sper să fie ceea ce are el nevoie acum." "Crezi că «blonda» vrea mediatizare sau doreşte ceva serios cu el?", o întreabă realizatoarea interviului. "Nu aş putea să spun. Nu cred că ar vrea mediatizare. În cazul în care vrea acest lucru, nu ştie în ce se bagă", avertiza Mihaela Jugănaru.

"VREAU A8 LA SCARĂ!"
Ligia Voinea s-a mutat cu chirie în Piteşti. Se întâlnea cu Cioacă când şi când, doar atunci când ea îndeplinea condiţiile puse de el. A păstrat o parte din SMS-urile pe care el i le trimitea: "A8 în faţa blocului. Dacă nu..., pa", "Vb. Mâine dacă ai un A8 în faţa blocului. Trec dim. Să-l văd. Dacă nu este..., Consider că ţi-ai bătut joc destul de mine", "Dacă până luni îndeplineşti toate promisiunile, vorbim". "Noi mai vorbim?", îl întreba ea, tot printr-un SMS. "Doar dacă intră banii", răspunde el.

În ianuarie 2009, Cristian Cioacă i se vaită că are datorii mari de plătit. Reparaţia "Peugeot"-ului, pentru care el îi spusese că dăduse maşina mecanicului auto (n.r. - maşina e însă înmatriculată pe numele lui), împrumuturile pe care le făcuse la diverşi prieteni. O convinge, iar Ligia susţine că i-a virat 50.000 de euro. Nu în contul lui, ci în contul sorei lui Cioacă, deschis la BRD. Pe ordinul de plată scrie "împrumut". "S-a enervat când a văzut scris asta. Dar nu mai avea ce face", mărturiseşte "sponsorul". Apoi, cu "sacii în căruţă", Cioacă a început să o bage în seamă din ce în ce mai rar. De altfel, Ligia nici mai avea acces la bani, contul îi fusese blocat de părinţii care aflaseră, între timp, suma de bani extrasă, dar şi destinatarul ei.

Ea spune că a trezit-o la realitate comportamentul ulterior al lui Cristian Cioacă. Susţine că, într-o discuţie telefonică, el ar fi jignit-o şi ameninţat-o, spunându-i: "Fă, să pleci din oraşul meu, dacă nu vrei să ai probleme cu mine şi cu toată Poliţia din Piteşti". Astăzi, Ligia s-a decis să-şi spună povestea în faţa întregii lumi pentru că nu mai vrea ca şi alte femei să-i cadă victime. E hotărâtă să-l acţioneze în instanţă pe Cristian Cioacă, pentru a-şi recupera ce se mai poate din tot ce i-a dat. "Nu fac asta pentru valoarea acestor lucruri, ci pentru că eu cred că, dacă scapă aşa, va considera că-i merge în continuare", spune ea.

×
Subiecte în articol: special cioacă ligia