x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Radiojurnalul zilei: 10 august 1990

Radiojurnalul zilei: 10 august 1990

de Andrei Stoicu    |    11 Aug 2010   •   00:00

Din evenimentele zilei de 10 august 1990, principalul jurnal de ştiri le-a reţinut pe următoarele: Adrian Năstase, ministrul Afacerilor Externe, s-a interesat de starea de sănătate a pastorului Laszlo Tokes, care a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Ungariei. Israelul a luat măsuri în scopul evitării unui atac irakian.

AMBASADORUL ROMÂNIEI LA BUDAPESTA S-A INTERESAT DE STAREA SĂNĂTĂŢII LUI LASZLO TOKES
Ministerul Afacerilor Externe al ţării noastre a anunţat că la 9 august 1990 ambasadorul României la Budapesta, domnul Simion Pop, a făcut o vizită domnului Toma Beneş, subsecretar de stat al Ministerului de Externe ungar, solicitând explicaţii în legătură cu circumstanţele în care a avut loc accidentul de automobil suferit de episcopul Laszlo Tokes pe teritoriul Ungariei.
Domnul Simion Pop a cerut sprijinul Misterului de Externe ungar pentru a putea ţine contact permanent cu episcopul Laszlo Tokes, precum şi cu medicii care-l îngrijesc la spitalul din Miskolc oferind sprijinul părţii române pentru soluţionarea oricăror probleme legate de sănătatea episcopului Laszlo Tokes sau de alte aspecte.

ISRAELUL, ÎN ALERTĂ FAŢĂ DE UN ATAC AL IRAKULUI
Autorităţile israeliene au luat "măsuri în scopul de a evita posibilitatea de a fi surprinse de un atac irakian", s-a anunţat la postul de radio israelian citându-se "surse politice de la Ierusalim", fără a se oferi însă detalii cu privire la măsurile întreprinse. S-a anunţat totodată că între Israel şi Statele Unite au loc contacte în domeniul informaţiilor în cadrul Comisiei de cooperare strategică israeliano-americană.

● Rubrică realizată cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune, Arhiva scrisă

×
Subiecte în articol: acum 20 de ani