x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Radiojurnalul zilei: 20 septembrie 1990

Radiojurnalul zilei: 20 septembrie 1990

de Andrei Stoicu    |    20 Sep 2010   •   00:00

La Bucureşti, preşedintele României, Ion Iliescu, l-a primit pe Klaus Terfloth, ambasadorul Republicii Federale Germane. La Palatul Parlamentului au fost reluate lucrările celei de-a doua sesiuni a actualei legislaturi a Adunării Deputaţilor. La Tribunalul Militar din Bucureşti se continua procesul foştilor membrii CPEx.

ION ILIESCU L-A PRIMIT PE AMBASADORUL RFG
Preşedintele României, Ion Iliescu, l-a primit pe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Excelenţa Sa Klaus Terfloth, cu care a avut un dialog deschis, constructiv în probleme privind colaborarea, situaţia din Europa şi rolul Germaniei în contextul european.

ÎN PARLAMENT AU FOST DEZBĂTUTE PROBLEMELE LEGATE DE SOCIETĂŢILE COMERCIALE
La Palatul Parlamentului au fost reluate lucrările celei de-a doua sesiuni a actualei legislaturi a Adunării Deputaţilor, continuându-se dezbaterea şi aprobarea pe articole a proiectului de lege privind societăţile comerciale.

CONTINUA JUDECAREA FOŞTILOR MEMBRII AI CPEX
Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a continuat ieri judecarea procesului foştilor membrii ai fostului Comitet Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de genocid, ca urmare a reprimării sângeroase a Revoluţiei din Decembrie 1989, prin aplicarea măsurilor hotărâte în şedinţa Comitetului Politic Executiv din 17 şi 22 decembrie. Ieri au fost interogaţi inculpaţii Radu Constantin şi Szasz Iosif, iar astăzi dimineaţă, de la ora 9:30, este programată interogarea inculpatului David Gheorghe.

INFORMAŢII METEO
Cerul era variabil, cu înnorări mai accentuate în estul ţării. Ploua local în judeţul Tulcea. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări izolate în estul ţării şi local în judeţul Tulcea, cu viteze până la 45 km pe oră. Temperatura aerului la ora 4:00 era cuprinsă între 1 grad la Petroşani, Joseni şi Miercurea-Ciuc şi 13 grade la Sulina, Constanţa, Chilia şi Portiţa.
La Bucureşti, la aceeaşi oră se înregistrau 9 grade la ambele staţii.

● Rubrică realizată cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune, Arhiva scrisă

×
Subiecte în articol: acum 20 de ani