x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Trei căsătorii regale spectaculoase, dar şi divorţurile şi decesele tragice au marcat anul 2011 în lumea celebrităţilor

Trei căsătorii regale spectaculoase, dar şi divorţurile şi decesele tragice au marcat anul 2011 în lumea celebrităţilor

de Marina Constantinoiu    |    28 Dec 2011   •   21:00
Trei căsătorii regale spectaculoase, dar şi divorţurile şi decesele tragice au marcat anul 2011 în lumea celebrităţilor

Printre cele mai importante personalitati care au decedat anul acesta se numara legendarul chitarist rock Gary Moore, reaminteste, intr-o sinteza a tristelor evenimente, agentia Mediafax. In varsta 58 de ani, Gary Moore a fost membru al legendarului grup irlandez Thin Lizzy. Notorietatea si-a consolidat-o gratie acti­vitatii sale solo. Artistul se afla in vacanta in Spania si a murit in somn la 6 februarie, trupul sau fiind descoperit la primele ore ale diminetii in camera sa de hotel.

Gary Moore, pe numele sau adevarat Robert William Moore, si-a inceput cariera muzicala in anii ’60. De-a lungul timpului, Gary Moore a urcat pe scena alaturi de nume mari ale rockului precum B.B. King, Albert King, COLOSSEUM II sau Greg Lake. Piese precum "Parisienne Walkways", "Out in the Fields", "Empty Rooms", "Over the Hills and Far Away", "Wild Frontier", "Friday on My Mind", "After the War", "Still Got the Blues (For You)", "Cold Day in Hell" sau "Story of the Blues" au facut istorie in interpretarea lui Gary Moore, artistul fiind considerat unul dintre cei mai talentati chitaristi ai tuturor timpurilor.

Lumea fara Elisabeth Taylor
La 23 martie, lumea filmului a pierdut inca o legenda – Elizabeth Taylor, care a murit la varsta de 79 de ani, din cauza unei insuficiente cardiace. Recompensata cu doua premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966), Liz Taylor era considerata ultima mare actrita din epoca de aur a Hollywoodului.

Elizabeth Taylor a devenit celebra pentru talentul si frumusetea sa, insa si pentru cele opt mariaje, doua dintre ele cu actorul Richard Burton. De doua ori castigatoare a premiului Oscar – in 1960, pentru rolul principal din "Butterfield 8" si in 1967, pentru rolul principal din "Who's Afraid of Virginia Woolf", actrita a suferit de-a lungul vietii intre 30 si 40 de interventii chirurgicale.

Nascuta in 1932 la Londra, din parinti americani care s-au intors in SUA imediat dupa inceperea celui de-al doilea razboi mondial, Liz Taylor a ajuns in lumina reflectoarelor la varsta de 12 ani, dupa ce a jucat, in 1944, in "National Velvet". Pe langa cele doua pretioase trofee obtinute, Taylor a fost nominalizata la Oscar pentru "Raintree Country", "Cat on a Hot Tin Roof" si "Suddenly, Last Summer". Dar un rol memorabil a avut si in "Cleopatra", productie din 1963. Taylor, considerata la vremea ei de glorie cea mai frumoasa femeie din lume, era celebra si pentru activitatile caritabile, in special in lupta contra SIDA. Ea a pus bazlele Fundatiei SIDA Elizabeth Taylor dupa moartea prietenului sau Rock Hudson. Elisabeth Taylor a fost inor­man­tata in acelasi cimitir in care-si doarme somnul de veci bunul ei prieten, Regele Pop, Michael Jackson.

Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo din serialul TV omonim, a murit la 23 iunie, la varsta de 83 de ani. Cauzele decesului nu au fost precizate, insa actorul suferea de mai multi ani de dementa senila si maladia Alzheimer.

Rapusa de excese: Amy Winehouse
Luna iulie a adus cu sine disparitia tragica a uneia dintre cele mai talentate reprezentante a curentului brit-pop din ultimii ani, Amy Winehouse. Cantareata britanica a murit in locuinta ei din Londra, la varsta de 27 de ani, la 23 iulie. Cantareata cu o voce exceptionala era cunoscuta pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinta de automutilare, anorexie si bulimie. Amy Winehouse, supranumita "diva trash a muzicii soul", a avut parte de o "moarte accidentala", cauzata de abuzul de alcool, potrivit concluziilor anchetei initiate de politia britanica.

Industria muzicala a mai pierdut un nume de referinta la 17 decembrie, cand cantareata Cesaria Evora a murit, la varsta de 70 de ani, la o zi dupa ce a fost spitalizata din cauza unei insuficiente respiratorii si unui edem pulmonar. "Diva desculta", asa cum era supranumita, era deja foarte slabita: in septembrie, casa sa de discuri Lusafrica anunta decizia artistei de a pune capat carierei sale. Atunci, reprezentantii casei de discuri anun­tau ca "noile probleme de sanatate ale cantaretei au aparut in urma mai multor interventii chirurgicale pe care aceasta le-a suportat in ultimii ani, printre care si o operatie pe cord deschis, in mai 2010".

A murit un geniu, a ramas un brand
Nici industria media nu a fost scutita de disparitii tragice in acest an, o data cu moartea lui Steve Jobs, la 5 octombrie. Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui cancer pancreatic, cu care s-a luptat timp de 8 ani. Steve Jobs a fost unul dintre cei mai de seama inovatori in domeniul computerelor, in industria muzicala si in sectorul comunicatiilor mobile. Geniul lui Steve, pasiunea si energia sa au reprezentat sursa a nenumarate inovatii care ne imbogatesc si imbunatatesc vietile.

In 1976, Steve Jobs, alaturi de Steve Wozniak, fondeaza compania Apple. Jobs si Wozniak sunt creditati cu revolutionarea industriei de calculatoare. Cei doi au conceput o serie de computere user-friendly, pe care le comercializau initial la un pret de 666 de dolari fiecare. Primul model, Apple I, le-a adus profituri de 774.000 de dolari. La trei ani de la lansarea celui de-al doilea model, Apple II, vanzarile au crescut cu 700%, la 139 de milioane de dolari. In 1980, Apple Computer a devenit o companie listata la Bursa, cu o valoare de piata de 1,2 miliarde de dolari in prima zi de tranzactionare. Intr-un eveniment de presa foarte asteptat, in 2007, Jobs a prezentat iPhone, telefonul cu touch-screen care, asa cum a anticipat creatorul sau, avea sa devina un succes imens. In 2010 a venit vremea ca alt segment putin dezvoltat sa intre in vizorul Apple: tableta iPad, care si-a gasit 15 milioane de clienti in primele noua luni de comercializare.

×