x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ultimele cheltuieli - Afacerea Revelionul

Ultimele cheltuieli - Afacerea Revelionul

de Iohanna Onaca Purdea    |    29 Dec 2005   •   00:00
Ultimele cheltuieli - Afacerea Revelionul
ANUL NOU
Cei care nu au apucat sa isi faca rezervari pentru o excursie de Anul Nou in tara sau in strainatate pot gasi oferte cu doua-trei zile inainte de Anul Nou. Multi insa vor petrecere Anul Nou acasa, iar inainte de asta vor umple buzunarele comerciantilor.

Turistii intarziati mai pot gasi oferte pe site-ul , unde agentiile au postat excursiile si sejururile care mai sunt disponibile. Astfel, puteti alege sa petreceti Revelionul in Egipt, Grecia Cipru sau in tara, pe malul Marii Negre ori la pensiunile de la munte. Cei care aleg excursii de ultimul moment vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar. Rezervarile pentru petrecerea de sfarsit de an s-au terminat cu cateva luni inainte, iar locurile bune au fost oprite chiar din vara.

IN TARA. Chiar daca este iarna, marea poate fi un loc minunat pentru sarbatorirea noului an. Pretul unui sejur de cinci zile la Eforie Nord variaza intre 124 si 145 de euro de persoana. Si la pensiunile de la munte mai puteti gasi cateva locuri libere, insa trebuie sa va grabiti, pentru ca acestea se dau ca painea calda. Pentru a petrece un Revelion in mijlocul naturii sau in satul romanesc, incarcat de traditii si obiceiuri minunate, mai aveti la dispozitie cateva oferte la Bran-Moeciu sau in pensiunile din Suceava si Maramures. "La Bran-Moeciu mai sunt locuri la pensiunile de trei margarete, sejur de patru nopti, cu demipensiune si masa festiva, la preturi ce variaza intre 120 si 200 de euro de persoana", ne-a declarat Maria Stoian, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural.

EXCURSII IN STRAINATATE. Un sejur exotic de noua zile in Egipt, cu croaziera pe Nil, costa 678 de euro de persoana. Daca alegeti sa petreceti Revelionul acasa, puteti pleca la 2 ianuarie intr-o excursie de opt zile in statiunea egipteana Sharm el Sheikh. Pretul unui bilet variaza intre 477 si 665 de euro, in functie de regimul de masa ales (demipensiune sau all inclusive), iar pachetul cuprinde transportul cu avionul, cazarea si masa, excluzand taxele de aeroport. Cei care doresc sa intampine noul an in Cipru pot opta pentru o excursie de sase zile, cu plecarea la data de 30 decembrie. Pretul excursiei este de 529 de euro de persoana, la care se adauga masa de Revelion - 90 de euro. Pachetul include transportul cu avionul, cazarea la un hotel de patru stele, masa in regim de demipensiune si transferul de la aeroport la hotel si retur.

Si Grecia poate fi un loc minunat pentru petrecerea Anului Nou. Un sejur de Revelion la Paralia Katerini costa 159 de euro, cu cazare la hotel de trei stele, cu mic dejun si transport cu autocarul. Cei care doresc sa viziteze mai multe obiective din Grecia pot alege o excursie de opt zile, cu plecare la 30 decembrie. Turistii vor vizita Atena, Salonic, Meteora, Termopile, Delfi si vor putea alege sa vada si alte locuri interesante: cetatea Micene, Nafplio - prima capitala a Greciei moderne - sau teatrul antic de la Epidavros. Pretul pachteului este de 195 de euro de persoana si cuprinde sapte nopti de cazare cu mic dejun, transportul si excursiile mentionate in program.

CEVA NOU
Traditia spune ca la cumpana dintre ani trebuie sa porti "ceva nou", ca sa te innoiesti si in anul ce vine. Asa ca pe lista de cumparaturi, alaturi de sampanie, tort, carne pentru friptura si artificii trebuie sa se regaseasca si un articol de imbracaminte sau incaltaminte. Astfel ca, in functie de banii pe care ii mai aveti prin buzunare si de locul in care va veti petrece Revelionul, puteti opta pentru o pereche de blugi, o bluza sau, de ce nu, pentru un colier sau o pereche de cercei.
Daca veti intampina Anul Nou in familie, veti avea cele mai mici batai de cap la acest capitol. Si asta pentru ca puteti opta pentru absolut orice. Venituri modeste? Problema se poate rezolva cu 2-3 lei noi, contravaloarea unei perechi de sosete. Sau poate aveati oricum nevoie de o camasa, o fusta sau de o pereche de blugi? Contra unei sume de minimum 20-50 de lei golul din garderoba va fi umplut si traditia respectata. Asta daca nu alegeti un produs de firma, ca doar o data-n an e Revelionul!
La fel de practici puteti fi si daca mergeti la o petrecere intre prieteni. Insa doamnele vor renunta probabil la puloverul de lana calduros pe care il ochisera in magazinul de langa bloc si vor prefera sa-si cumpere o bluzita mai deosebita si, bineinteles, eleganta. Astfel ca "ceva-ul" nou pentru Revelion le va costa de la 30-40 de lei in sus, in functie de locul achizitiei si de calitatea produsului. Insa daca mergeti la o petrecere rafinata, trebuie sa aveti neaparat o tinuta pe masura, in care va trebui sa investiti cateva sute de lei.

Febra cumparaturilor


Opt din zece romani petrec sarbatoarea dintre ani in familie. Asa ca Revelionul este ultima mare afacere din an pentru hypermarketuri si supermarketuri.

La mare cautare sunt sampania, ciocolata, tortul, pestele proaspat si obiectele de decor pentru casa, spun reprezentantii marilor lanturi comerciale. "La sampanie, ciocolata si peste vanzarile se dubleaza de Revelion", afirma Andreea Mihai, director de marketing la compania Carrefour Romania.

PROMOTII. Retaileri se bat in promotii la sampanie si dulciuri. De exemplu, la toate complexele comerciale Cora se poate cumpara vin spumant Alb Bucium cu 6,44 lei noi sau vin festiv Dorato cu 5,49 lei noi. La Carrefour exista nenumarate oferte la sampanie si la vinuri spumante pentru diferite buzunare.

RECORD. Toate produsele alimentare se vand bine, avand in vedere ca oamenii isi refac proviziile intre Craciun si Anul Nou. Pana acum, vanzarile au crescut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut, spun reprezentantii marilor lanturi de retail.

STRATEGII. Complexe comerciale recurg si la diverse strategii de marketing pentru a-si fideliza clientii sau pentru a-i atrage. "Intre 26 si 31 decembrie, la fiecare cinci minute, in toate magazinele Carrefour se vor castiga sticle cu sampanie", spune Andreea Mihai. Retaileri se bat si in prelungirea programului in care magazinele sunt deschise. Majoritatea si-a prelungit programul pana la ora 23 sau 24 in perioada 27-30 decembrie si a deschis chiar si la 31 decembrie pana la ora 18:00. (Daniela Ivan)
×
Subiecte în articol: special anul anul nou revelionul