x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Viaţa în nuanţe de alb şi negru

Viaţa în nuanţe de alb şi negru

de Loreta Popa    |    24 Mai 2009   •   00:00
Viaţa în nuanţe de alb şi negru
Sursa foto: /Reuters

Donna Karan, poate cea mai importantă femeie de­sig­ner de la Coco Chanel încoace, deşi a fost un copil excentric din Long Island, dat afară de la facultate, con­cediat din prima slujbă, devenea un gigant în lumea modei.



Donna Ivy Faske s-a născut la 9 octombrie 1948 în Forest Hills, New York. A absolvit Liceul Hewlett şi apoi a urmat cursurile Şcolii de Artă Parson. Donna Karan, căci despre ea este vorba, a început să lucreze pentru Liz Claiborne încă de tânără, apoi pentru Anne Klein. În cele din urmă a devenit şefa echipei de graficieni de la Anne Klein. În 1984, Karan a părăsit Anne Klein şi a început propria sa afacere, prezentând prima sa colecţie pentru femei în 1985. Linia sa de body-uri elastic, cunoscută sub numele Essentials, a făcut-o faimoasă. Pentru că intrau din ce în ce mai multe femei în lumea afacerilor, se punea mare preţ pe hainele elegante, dar în acelaşi timp simple şi funcţio­nale, preferabil în nuanţe de negru, alb sau gri, compania având un mare succes cu accesoriile scoase pe piaţă.

În 2001, şi-a vândut compania "Donna Karan Internatio­nal", pentru aproape 250 de milioane dolari, bani gheaţă. Celebra Donna Karan a ales să-şi împartă timpul între Manhattan şi Long Island, unde are o casă ridicată după schiţele soţului şi decorată de ea, după pofta inimii. Esenţă tare la rândul ei, Donna Karan a lansat un parfum incre­dibil, cu care femeile se pot identifica uşor, Gold... Acesta este parfumul care le oferă o strălucire, o lumină aparte. Puterea aurului închisă într-un flacon auriu, care se bazează pe două note luxoase de crin Casablanca şi ambră. Un parfum preţios, floral, care are ca note de vârf crin Casablanca, Cuişoare albe, Acacia, Polen, Iasomie, Ambra fluida, Patchouli, Balsam auriu...

×
Subiecte în articol: esenţe tari